Blogiausia padėtis – Klaipėdos ligoninėje

Daugiausia reanimacijoje gulinčių pacientų šiuo metu yra Klaipėdos regione, o tiksliau Klaipėdos universitetinėje ligoninėje. Tai pagrindinė regiono ligoninė, į kurią atvyksta sunkiai sergantys koronavirusu.

Šiuo metu ligoninėje iš viso gydomi 42 sergantys COVID-19 pacientai. 5 iš jų – reanimacijos ir intensyvios pagalbos skyriuje.

Komunikacijos skyriaus vedėjos Aistės Noreikaitės teigimu, trims iš jų taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija, vienam pacientui taikoma High flow deguonies terapija, vienam pacientui skiriama deguonies terapija.

Vienam pacientui, sergančiam COVID-19, taikoma hemodializė.

„Visi Reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuje gydomi pacientai – nepasiskiepiję asmenys. Jauniausias pacientas reanimacijos skyriuje – 38 metų, vyriausias – 72.

Koronavirusas Klaipėdos universitetinėje ligoninėje

Pastebima, kad sergančiųjų COVID-19 skaičius po truputį auga. Tačiau tai nesusiję su Jūros švente – jei toks kilimas bus, jis išryškės per kelias ateinančias savaites. Absoliuti dauguma koronavirusu sergančių pacientų – nepasiskiepiję asmenys. Beveik visi serga delta atmaina“, – sakė A. Noreikaitė.

Vilniaus reanimacijose guli 3 neskiepyti pacientai

Kiek geresnė padėtis Vilniaus regione. Jame ligoninėse dėl COVID-19 gydomi 22 pacientai, iš jų 3 – reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuose. Ženklesnio hospitalizuotų pacientų skaičiaus augimo kol kas nėra.

Santaros klinikų direktoriaus medicinai doc. dr. Valdo Pečeliūno teigimu, dabar Santaros klinikose iš viso gydomi 9 COVID-19 liga sergantys pacientai.

Vienas iš šių pacientų gydomas reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuje. Jis nuo koronaviruso buvo neskiepytas.

Koronavirusas Klaipėdos universitetinėje ligoninėje

Kaip teigė doc. dr. Valdas Pečeliūnas, Santaros klinikose gydomi nuo COVID-9 pacientai paprastai turi ir kitų gretutinių ligų ar būklių. Pavyzdžiui, yra po transplantacijų, chemoterapijos ir kitų ligų, dėl kurių juos reikia ypač atidžiai stebėti. Susirgusiųjų amžius svyruoja nuo 30 iki 50 metų.

Dauguma Vilniaus regione sergančiųjų ir gydomų ligoninėse yra neskiepyti arba be pilno vakcinacijos kurso.

Be Santaros klinikų, dar 2 sunkiai sergantys pacientai guli Vilniaus miesto klinikinės ligoninės Antakalnyje reanimacijoje. Abu jie neskiepyti.

Praėjusią savaitę šioje ligoninėje gulėjo 3 pacientai, tačiau viena pacientė dabar jau sveiksta ir iš reanimacijos iškelta. Ji buvo gavusi vieną iš dviejų vakcinos nuo koronaviruso dozių.

Nė vienas Kaune gydomas pacientas nebuvo pasiskiepijęs

COVID-19 ligos Kauno regiono valdymo grupės vadovo doc. Vaidoto Gurskio teigimu, Kaune dėl koronaviruso reanimacijoje guli tik vienas pacientas.

Iš 48 stacionaro lovų su deguonies tiekimu užimtos 10 lovų (21 proc. lovų), 3 pacientams reikalinga deguonies terapija, o iš turimų 16 reanimacijos ir intensyviosios terapijos (RITS) lovų užimta 1 lova (6 proc. lovų), pacientui reikalinga deguonies terapija. Visi COVID-19 sergantys pacientai dabar gydomi Kauno ligoninėje.

Šių pacientų, pasak doc. V. Gurskio, amžius svyruoja nuo 45 iki 89 metų. Nė vienas Kauno regiono ligoninėse gydomas pacientas nebuvo pasiskiepijęs nuo COVID-19 ligos.

Šiaulių ligoninė pastebi nerimą keliančius ženklus

COVID-19 liga sergančių pacientų, gydomų Respublikinėje Šiaulių ligoninėje, skaičius pastarosiomis savaitėmis svyruoja nuo 8 iki 12. Ligoninės atstovės Sonatos Tenytės teigimu, šiuo metu dėl sunkios koronaviruso eigos Šiaulių ligoninėje guli 10 pacientų, intensyviosios terapijos skyriuje 2 pacientai. Vienam iš jų 44 metai, kitam 71 metai.

„Kaip ir minėta, sergančių pacientų skaičius svyruoja ir šiuo metu sąlyginai nėra kritiškai didelis, tačiau stebime, kad skaičius ženkliai auga ir nemažėja, o bendras susirgimų skaičius mieste ir regione kelia susirūpinimą“, – teigė S. Tenytė.

Antakalnio atraminė ligoninė

Šiaulių Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuje gulintys pacientai nebuvo pasiskiepiję nuo koronaviruso.

Į reanimacijos skyrių, pasak S. Tenytės, guldomi tie pacientai, kuriems pasireiškia ryškus plaučių funkcionavimo pažeidimas. Sergančių pacientų būklę ypač pablogina gretutinės ligos, pavyzdžiui, antsvoris, cukrinis diabetas.

Geriausia situacija iš 5 didžiųjų miestų yra Panevėžyje. Pagrindinėje šio miesto gydymo įstaigoje, Respublikinės Panevėžio ligoninės reanimacijoje nėra nė vieno paciento, gydomo nuo COVID-19.

Medikai ragino pasiruošti rudeniui ir pasiskiepyti

Praėjusią savaitę jau buvo skelbta, jog absoliuti dauguma šiuo metu ligoninėse gydomų žmonių yra nepasiskiepiję nuo koronaviruso.

Taip pat praeitą savaitę Lietuvos medikų sąjudis išplatino viešą kreipimąsi į visuomenę ir prašė kartu pasiruošti rudeniui – pasiskiepyti nuo koronaviruso.

„Susikaupkim ir kartu užbaikim pasiruošimą rudeniui. Niekam daugiau nesinori karantino. Nebenorim beviltiškai užleistų Jūsų ligų, nebenorim laikyti namie uždarytų vaikų. Leiskit gyventi savo seneliams, jie Jūsų šaknys ir išmintis. Leiskit būti sveikiems savo tėvams, jie dar turi daug ką nuveikti.

Vilniuje skiepų autobuso pristatymas

Leiskit augti sveikiems savo vaikams. Nesiklausykit teigiančių, kad vaikams ši infekcija nepavojinga. Jie serga daug lengviau, bet nėra nei vieno infekcijos sukėlėjo, kuris būtų vaiko organizmui naudingas. Po kiekvienos virusinės epidemijos stebim naują vaikų cukrinio diabeto bangą, naujus autoimuninius ir onkologinius susirgimus, naujas kraujo ligas. Mes dar nežinom, kokios bus pasekmės, kai po šios pandemijos praeis keli ar keliolika metų. Jei aplink vaiką pasiskiepys suaugusieji, tas vaikas bus daug saugesnis.

Saugokit savo vaikus. Pasaulis nugalėjo raupus, poliomielitą ir daug kitų ligų skiepų pagalba. Mes tikrai galim įveikti ir šitą infekciją. Virusas be mūsų yra negyvas, jam reikalingos mūsų ląstelės. Tam, kad jas pakeistų, ir sukeltų ligas, o kai kuriems mirtį. Mes kartu galim susidoroti su juo. Jei kiekvienas pasiskiepijęs nusives skiepytis dar nors vieną žmogų, būsim daug stipresni keistame kare už laisvą gyvenimą. Tik po vieną žmogų įkalbėkit – ir būsit padarę svarbų darbą visos valstybės labui. Prašome Jūsų pagalbos kovoje už visų sveikatą“, – buvo rašoma medikų laiške.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (611)