Gintarės sveikatingumo studija pastatyta praktiškai moters šeimos kieme. Nedideliame pastate, arčiau gatvės, ji veda užsiėmimus, o vos už keleto žingsnių, tolimesniame name, jos ir jos šeimos namai.

Mums atvykus, Gintarė mus vedasi į druskų kambarį ir giriasi, kad jis – vienintelis visuose Biržuose.

Jame, keletas krėslų, o prieš juos, didžiulis ekranas, skirtas grožėtis įspūdingais ir raminančiais vaizdais.

Gintarė sako, kad žmonės pamėgę šį kambarį, čia suaugę atsipalaiduoti ateina tiek su vaikais, tiek vieni.

„Labai gerai tiems, kas turi problemų su kvėpavimo takais arba patiria nervinę įtampą. Druska sudaro neigiamų jonų koncentraciją, kuri ramina nervų sistemą“, – sako ji ir rodo, per kurią angą į kambarį yra įpučiama druska, o lazeris, esantis ant kitos sienos, matuoja druskos koncentraciją ore.

Idėja įkurti tokį kambarį Gintarei kilo dekretinėse atostogose.

„Aš esu kineziterapeutė ir pradėjau galvoti, ką dar prie kineizterapijos galėčiau priderinti. Druskininkuose buvome druskų kambariuose ir man patiko ši idėja. Prieš 5 metus tai nebuvo labai populiaru.

Tada pagalvojau, kad turint savo vaikelį jam tai irgi bus labai gerai, o žmonėms suteiksime sveikatinimosi metodą“, – pasakoja ji.

Gintarės sveikatinimosi studija atsidarė 2019-ųjų spalio pabaigoje, o druskų kambarys – prieš pat Kalėdas.

„Išėjo taip, kad vos porą mėnesių padirbome ir visa Lietuva užsidarė karantine.

Tai buvo labai sunki pradžia mums ir viskas sustojo“, – sako ji ir aiškina, kad čia buvo sudėtos visos šeimos santaupos.

Pirmasis karantinas, kaip sako, labai baisus nebuvo, tačiau antrasis kirto iš peties.

„Jis užsitęsė ir buvo skausmingas, bet dabar po truputį viskas atsigauna, nors ir turėjome ribojimų.

Nepasiduodame, tęsiame darbus. Galvojau, gal vasarą, po karantino, žmonės nenorės eiti sportuoti, į druskų kambarį, bet jie ateina“, – teigia ji.

Tačiau Gintarės studijoje – ne tik druskos kambarys, moteris pati veda ir oro jogą. Įėjus į salę, ši spindi jaukumu ir šiluma.

Gintarė Bogdanaitė

Ji sakosi Biržuose norėjusi sugalvoti kuo įdomesnę veiklą, o būnant dekrete socialiniuose tinkluose pamačiusi oro jogos idėją.

„Tie mokymai buvo pasibaigę, bet susirašiau su mokytoja Vilniuje, nuėjau ir man ten labai patiko“, – pasakoja ji ir sako taip ir sugalvojusi pati įkurti savo studiją ir vesti tokius užsiėmimus.

Gintarė oro jogos judesius demonstruoja su virvėmis ir sako, kad tai nėra taip sudėtinga, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.

„Dabar ją lanko ir vaikai, tikrai nėra sudėtinga“, – teigia ji ir šypsosi.

Pagrindinis moters tikslas, kaip sako, po karantinų atsistoti ant kojų ir sugrįžti į vėžes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)