Abi latvių tenisininkės sekmadienį pralaimėjo ir savo moterų vienetų turnyro kovas, ir dvejetų partiją.

24-erių metų Jelena Ostapenko, pasaulio reitinge užimanti 30-ąją vietą, pirmajame olimpinių žaidynių moterų vienetų varžybų rate 1:2 (4:6, 7:6, 4:6) nusileido dešimčia metų vyresnei rusei Jelenai Vesninai (WTA – 304).

„Galbūt ji ir žaidė gerai, bet aš tiesiog nesužaidžiau taip, kaip galėčiau. Manau, buvo pernelyg daug emocijų, padariau per daug klaidų lygioje vietoje. Varžovė neturėjo ką prarasti, nes buvo nežaidusi trejus metus, ėjo „va bank“, o kartais susidūrus su tokio tipo oponentėmis būna labai sunku. Taip nutiko ir man“, – po nesėkmės kalbėjo J. Ostapenko.

Tuo metu 31-erių A. Sevastova (WTA – 47) taip pat pirmajame rate 1:2 (6:2, 4:6, 2:6) nusileido 49-ajai pasaulio raketei, 24-erių prancūzei Fionai Ferro.

Kiek vėliau abi Latvijos tenisininkės nesėkmingai sudalyvavo ir žaidynių dvejetų turnyre. Jos 1:2 (6:4, 1:6, 5:10) nusileido australėms Samanthai Stosur ir Ellenai Perez.

Lietuvos delegacijoje tenisininkų šiose olimpinėse žaidynėse nėra. 2016-ųjų Rio de Žaneiro žaidynėse dalyvavo Ričardas Berankis, bet tuomet jo pasirodymas taip pat buvo itin nesėkmingas.

Latvijos olimpinę delegaciją Tokijuje sudaro 33 sportininkai.

Varžybas Japonijoje jau pradėjo latvių trijulių krepšinio komanda. Olimpinėje atrankoje lietuvius eliminavę latviai žaidynes pradėjo dviem nesėkmėmis 21:14 įveikdami Lenkiją, 20:21 nusileisdami Belgijai ir 18:17 palauždami kinus.

Olimpinės žaidynės Tokijuje baigsis rugpjūčio 8 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)