Vienvietininkų varžybų ketvirtfinalyje tolyn žengė Mindaugas Griškonis. Savo plaukime 35-erių vilnietis 2000 m nusiyrė per 7 min. 16,71 sek. ir užėmė trečią vietą tarp šešių konkurentų, garantavusią teisę rungtis pusfinalyje.

Lietuvį aplenkė vokietis Oliveris Zeidleris (7 min. 12,75 sek.) ir brazilas Luca Vertheinas Ferreira (7 min. 14,26 sek.).

Vienviečių valčių pusfinaliai vyks ateinantį trečiadienį, jei tik dar kartą pakeisti tvarkaraščių neprivers link Tokijo artėjantis taifūnas.

Moterų porinių dviviečių pusfinalyje Rio de Žaneiro bronzinės prizininkės Milda Valčiukaitė ir Donata Karalienė savo plaukime taip pat buvo trečios, finišą pasiekusios per 7 min. 11,29 sek.

Greičiau distanciją įveikė Rumunijos (7 min. 4,31 sek.) ir Naujosios Zelandijos (7 min. 9,5 sek.) duetai.

Kitame pusfinalyje bilietus į finalą pelnė Nyderlandų, Kanados bei JAV įgulos.

Šios disciplinos medaliai bus išdalinti taip pat trečiadienį.

Moterų porinė dvivietė Milda Valčiukaitė ir Donata Karalienė

Vyrų porinei dvivietei Sauliui Ritteriui ir Aurimui Adomavičiui, kuriems išvakarėse prireikė startuoti paguodos varžybose, pusfinalio barjeras buvo per aukštas – trečiadienį teks pasitenkinti B finalu ir kova dėl 7-12 vietų.

Savo plaukime Lietuvos duetas liko paskutinis šeštas (6 min. 34,04 sek.). Nuo trečios vietos, kuri dar būtų atnešusi galimybę rungtis A finale, lietuvius skyrė 8,15 sek.

Dėl apdovanojimų konkuruos Prancūzijos, Didžiosios Britanijos, Lenkijos, Nyderlandų, Kinijos ir Šveicarijos irkluotojai.

B finale taip pat varžysis Naujosios Zelandijos, Vokietijos, Rusijos olimpinio komiteto, Rumunijos ir Airijos duetai.

Beje, pastarajam išvakarėse taip pat teko dalyvauti paguodos plaukime – savo pusfinalyje airiai irgi liko paskutiniai.

Primename, kad S. Ritteris yra Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių vicečempionas, tiesa, tuomet sidabrą pelnė porinę dvivietę irkluodamas su M. Griškoniu.

Saulius Ritteris ir Aurimas Adomavičius

Nesėkmingai kovą dėl medalių Tokijo olimpiniame irklavimo kanale užbaigė Lietuvos keturvietė.

Paguodos varžybose Armandui Kelmeliui, Martynui Džiaugiui, Dovydui Nemeravičiui ir Dominykui Jančioniui nepavyko pagerinti atrankoje užimtos pozicijos – lietuviai vėl buvo lėčiausi tarp šešių valčių (6 min. 14,73 sek.).

Į finalą prasimušė Didžiosios Britanijos bei Estijos irkluotojai.

Armandas Kelmelis, Martynas Džiaugys, Dovydas Nemeravičius ir Dominykas Jančionis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)