Didžiulio susidomėjimo ir muzikos žinovų pripažinimo susilaukęs albumas „Gaisras“ pasirodė pernai vasaros pabaigoje. Ir nors į albumo pristatymo koncertą toje pačioje „Vasaros Terasoje“ visi bilietai pernai buvo išparduoti, leistis į didesnį muzikinį turą dėl rudenį užplūdusios antrosios pandemijos bangos grupei taip ir nepavyko, rašoma pranešime spaudai.

„Dabar jau – kitas etapas. Tačiau „gaisro“ negesiname – paliekame jį degti, o mes einame toliau“, – po koncerto „Vasaros Terasoje“ kalbėjo grupės lyderis Domantas Starkauskas.

„Manau, kad esame grupė, kuri nebijo eiti į šonus ir ieškoti naujų, dar nebandytų garsų. Ir nors nežinome, kur galiausiai atsirasime, tačiau tikime, kad bus labai įdomu ir netikėta“, – sako grupės vokalistas.

Filme užfiksuotas etapas, kai „Abudu“ galėjo ir nebelikti

Grupė vis dar yra neapsisprendusi, kur dar kartą galima bus pamatyti „Vasaros Terasoje“ pristatytą filmą apie albumo „Gaisras“ gimimą, kurio idėją parėmė LATGA (Lietuvos autorių teisių kolektyvinio administravimo asociacija). Vis dėlto viešinti jo internetinėje erdvėje grupė kol kas neskuba: „Dabar, kol dar yra galimybė žmonėms burtis, šiam darbui norime gyvo žiūrovo“, – sako D. Starkauskas.

Filmas pilnai atskleidžia „Abudu“ veiklą – ir ant scenos, ir tai, kas vyksta už jos. Jame netgi užfiksuotas etapas, kai vaikinai norėjo skirstytis: „Manau, kad visi susiduria su sunkumais grupės viduje. Kurdami „Gaisrą“ per plauką neišsiskyrėme ir mes. Tačiau dirbome atskirai, vėliau kartu, o artėdami prie albumo kūrimo pabaigos ir vėl labai stipriai sulipome. Sakyčiau, po to visomis prasmėmis tapome geresne grupe“, – atvirauja grupės lyderis.

Viso šio proceso metu šalia dirbo ir kino kūrėjas Matas Petkūnas. Jis yra grupės draugas nuo senų laikų: „Esame įpratę, kad Matas visada yra kartu ir viską filmuoja. Jis yra tarsi šeštasis „Abudu“ narys“, – šypsosi Domantas.

Akimirkos iš filmo apie „Gaisrą“ premjeros ir „Abudu“ koncerto:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)