Ingredientai

Didelės bulvės 3 vnt.
Aguonos 1 šaukštas
Juodųjų sezamų sėklos 1 šaukštas
Vidutinis svogūnas 0.5 vnt.
Nuspaustos korėjietiškų morkos 100 g
Kiaušinis 1 vnt.
Citrina 1 vnt.
Aliejus (kepimui)
Bazilikų ir mėtų lapeliai (papuošimui)
Druska žiupsnelis
Juodieji pipirai žiupsnelis
Porcijos: 2

Gaminimo eiga

1. Nuskustas bulves sutarkuokite burokine tarka. Kelis kartus praplaukite jas po bėgančiu vandeniu, kad nuplautumėte krakmolą.

2. Nusausinkite bulves popieriniu rankšluosčiu, kad jos nebebūtų drėgnos.

3. Į bulves berkite aguonas, sezamų sėklas, įtarkuokite svogūno, dėkite korėjietiškas morkas, grūdėtąsias garstyčias, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir viską išmaišykite.

4. Įtarkuokite citrinos žievelės, suberkite manų kruopas, išmaišykite.

5. Kepkite blynus įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, dydį pasirinkite patys, bet mažesni jie bus traškesni ir skanesni.

6. Iškepusius blynus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad jis sugertų aliejaus perteklių.

7. Dėkite į lėkštę, galite gardinti grietine su varške, tiesiog grietine ar kitu mėgstamu pagardu, papuoškite mėtų ir bazilikų lapeliais.

ALFO PATARIMAI:

· Šiuos blynus galite paskaninti rūkytos lašišos ar karštos šoninės gabaliukais.

· Jei neturite korėjietiškų morkų, naudokite paprastas sutarkuotas morkas, paskaninkite jas česnaku, imbieru, kalendra, druska ir cukrumi.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai