Nedelsiant informuoti AB „Klaipėdos vanduo“ atstovai ir iškviesta Aplinkos apsaugos agentūros laboratorija taršos tyrimams atlikti.

AB „Klaipėdos vanduo“ specialistai, apžiūrėję tinklus, nustatė galimą taršos šaltinį – AB „Grigeo Klaipėda“.

Aplinkosaugininkai nedelsdami pradėjo šios bendrovės neplaninį patikrinimą. Nustatyta, kad gamybiniame pastate gamybinės nuotekos patenka į paviršinių nuotekų sistemą. Įmonės atstovams nedelsiant duotas nurodymas nutraukti taršą.

Pripučiamomis aklėmis apie 16 val. tarša iš AB „Grigeo Klaipėda“ teritorijos nutraukta. AB „Klaipėdos vanduo“ atliko likutinės taršos vamzdynuose likvidavimo darbus.

Dėl įvykio pradėtas tyrimas, skaičiuojamas į aplinką patekusių teršalų kiekis, aiškinamasi aplinkybės ir priežastys. Baigus tyrimą, bus skaičiuojama aplinkai padaryta žala.

Grigeo Klaipėda“: dėl techninio gedimo į Kuršių marias pateko nuotekų, tarša sustabdyta

Kaip vakar pranešė BNS, dėl techninio gedimo gamykloje į Kuršių marias pateko gamybinių nuotekų, tačiau tarša sustabdyta.

„Dvi–tris valandas trukusį technologinio apyvartinio vandens patekimą į aplinką operatyviai sustabdėme. Glaudžiai bendradarbiaujame su aplinkosaugininkais, siekiant nustatyti incidento aplinkybes ir į aplinką patekusių nuotekų kiekį. Pirminiais duomenimis, jis neturėtų būti didelis“, – pranešime cituojamas „Grigeo Klaipėda“ technikos direktorius Paulius Sereikis.

Gavus pranešimą apie pastebėtas nuotekas Kuršių mariose, „Grigeo Klaipėda“ kartu su aplinkosaugininkais skubiai atliko išsamų visos įmonės infrastruktūros patikrinimą, teigiama pranešime.

Nustatyta, kad gamybinės atliekos dėl laikino techninio gedimo pateko į „Klaipėdos vandens“ eksploatuojamus lietaus nuotekų tinklus ir per juos pateko į marias.

Pasak P. Sereikio, įmonė bendradarbiauja su aplinkosaugininkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)