Abu sportininkai dėl techninių problemų varžybas užbaigė aštuntfinalyje, o etapo nugalėtojo titulas atiteko Simui Kvietkauskui. Nepaisant kilusių iššūkių etape, „Urta drift“ komanda ir B. Čirba nestokojo pozityvumo bei kalbėjo, kad po tokių gedimų grįžta tik sustiprėję.

„Betsafe Drift Camp“ varžybose „Urta drift“ komandai turėjo atstovauti trys pilotai. Deja, jau penktadienį paaiškėjo, kad komandos gretas turės apleisti Giedrius Zabulionis. Mechanikų pastangos išspręsti BMW E36 kamuojamas problemas nedavė vaisių, todėl varžytis dėl etapo pergalės išvyko tik du sportininkai – B. Čirba su BMW E92 ir Natas Čižikovas su BMW E46.

Šeštadienį komandos bazėje viskas klostėsi gan sklandžiai, tačiau nuožmus taškų siekimas kvalifikacijoje pakišo koją dar vienam „Urta drift“ komandos pilotui. N. Čižikovas pirmojo važiavimo metu neišvengė smūgio į apsauginius blokus, kurie sportininką eliminavo iš likusių varžybų.

„Po susidūrimo linko apsauginė degalų bako konstrukcija, o rizikuoti vairuotojo saugumu negalime, todėl toliau varžybų netęsėme“, – sprendimą motyvavo komandos vadovas, Alvydas Banys.

Toliau komandą atstovauti liko tik B. Čirba, kuris kvalifikacijoje surinkęs 86 taškus, užėmė 3-čią vietą ir pateko į TOP32 formatą. Kvalifikacijos lyderiais tapo – latvis Janis Jurka, surinkęs 92 taškus, ir Žydrūnas Vilčinskas, surinkęs 88 taškus.

Sugrįš dar stipresni

Pirmasis B. Čirbos porinis važiavimas įvyko tik TOP16 formate. Čia sportininko laukė visiems gerai žinomas Norbertas Daunoravičius, kuris šį kartą turėjo pripažinti varžovo pranašumą.

Prieš N. Daunoravičių laimėjęs B. Čirba aštuntfinalyje susitiko su estu Kristjan Salmre. Pirmojo važiavimo metu B. Čirba užtikrintai rodė pranašumą prieš svečią iš Estijos, tačiau antrajame važiavime lietuvis susidūrė su netikėtomis techninėmis problemomis – sugedo pavarų dėžė.

Būtent dėl šio gedimo B. Čirba varžybas turėjo užbaigti. Tiesa, netikėtu varžybų vingiu tapo ir tai, kad būtent TOP8 formate iš varžybų pasitraukė ir sezono lyderis A. Vasiliauskas. Pastarasis susidūrė su vairo stiprintuvo problemomis. Todėl po trečiojo Lietuvos „drifto“ čempionato etapo varžovų rezultatai ir toliau išlieka apylygiai.

Po varžybų komentavęs rezultatus B. Čirba džiaugėsi savo pasirodymu.

„Jaučiausi tikrai gerai šiose varžybose. Trasa man tikrai patiko ir pavyko ją perprasti. Su automobiliu taip pat jau susidraugavau, tad vaikščioti daugiau į pasimatymus nebereikia. Galim jau ir tuoktis“, – juokavo B. Čirba.

Sportininkas tiki, kad jeigu ne gedimas – podiumą būtų pasiekęs, tačiau dėl to nesisieloja, nes pagrindinis sezono tikslas yra Europos čempionato varžybos: „Kas buvo, tas buvo – tokie iššūkiai, tokie gedimai mus padaro stipresniais, todėl judame toliau ir ruošiamės Europos „drifto“ čempionatui“.

Dabar tiek B. Čirbos, tiek ir kitų „Urta drift“ komandos bolidų laukia nuosekli apžiūra ruošiantis artėjančioms varžyboms. B. Čirba liepos 30 d. – rugpjūčio 1 d. varžysis Europos „drifto“ čempionato 3-4 etapuose, Rygoje, o likusi komandos dalis tą patį savaitgalį varžysis Lietuvos „Semi PRO“ ir „Street“ lygų etapuose, Molėtuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)