36-erių Harry daugiau nei metus laiko slapta bendradarbiavo su leidykla. Kaip paaiškėjo, knygoje bus atskleidžiama daug ne itin palankios karališkajai šeimai informacijos. Skelbiama, kad princas bendradarbiavo su rašytoju J. R. Moehringer. Knyga turėtų būti baigta jau šį rudenį, o lentynose nuguls jau kitais metais.

Kaip rašo „Dailymail“, už šį projektą princas gaus milijonus svarų sterlingų, tačiau manoma, kad didžiąją dalį pinigų jis paaukos labdaringoms institucijoms.

Karališkosios šeimos ekspertas Richardas Fitzwilliamsas žiniasklaidai kalbėjo, kad, labai tikėtina, Harry knygoje nugulė visi jo vidiniai demonai, nutaikyti į karališkąją šeimą. Tačiau tai – tik vienos pusės nuomonė ir baiminamasi, kad ji bus pernelyg sutirštintų spalvų ir aštri.

„Labai įdomu bus pamatyti, knygoje bus Harry teigiama tiesa ar išties abipusė tiesa? Ar šios dvi versijos apie princo gyvenimą labai gali skirtis?“ - retoriškai klausė ekspertas.

Apie tai, kad išleis knygą, patvirtino ir pats Harry.

„Knygą rašau ne kaip princas, kuris gimiau ir augau, o kaip vyras, kuriuo subrendęs tapau. Per ilgus metus mūvėjau daug kepurių, kurios ne visada man tiko. Tikiuosi, kad mano papasakota istorija – su visais nuopuoliais ir pakilimais, klaidomis ir pamokomis, visiems parodys, kad nesvarbu, kokiame sluoksnyje gimei ir ką gavai, svarbu, kuo tapai“, - kalbėjo princas.

Karališkajai šeimai artimi šaltiniai tikina, kad tokiu sūnaus poelgiu itin nepatenkintas princas Charlesas.

„Harry knyga, kurią parašė Meghan“, - esą taip kalbama karališkuosiuose rūmuose.