„Dabar viską bandoma suvesti į vieną klausimą. Tiek partijos valdymą, tiek susidorojimą su galbūt kitokią nuomonę partijoje turinčiais žmonėmis. <...> Šeimos politika nėra vienas klausimas, kaip šiuo metu bandoma suvesti. Šeimos politika pirmiausia yra socialiniai, ekonominiai, švietimo, regioninės politikos ir kiti klausimai. Tai paimti vieną įstatymą ir sakyti, kad tai yra už ar prieš šeimą, absoliučiai neteisinga“, –„ Delfi TV“ laidoje „Iš esmės“ kalbėjo eurokomisaras.

Jo nuomone, 2016 metais, kai dalyvavo partijos programos kurime, LVŽS buvo daug atviresnė.

„2016 metais tikrai to nebuvo. Aš buvau nuo pat pradžių programos kūrime, vėliau įvairiuose debatuose ir žmonių buvo įvairių. Nepamirškime, kaip ta pati Dovilė Šakalienė atėjo į politiką. Aš puikiai pamenu, kaip Ramūnas Karbauskis labai smarkiai ja tikėj o. Partija buvo daug atviresnė ir net jos valdyme tai matėsi, kai buvo leidžiama laisvai rinkti pavaduotojus, kai delegatų skyrimas vyko be pirmininko važiavimo į kiekvieną skyrių ir intensyvių pokalbių. Buvo kitaip“, – prisiminė V. Sinkevičius.

Jis taip pat kritikavo šiuo metu partijoje pastebimus vykstančius procesus. „Man labai gaila, aš manau, kad mes netenkame labai svarbios galimybės diskutuoti apie padarytas klaidas, pamatyti tai, kas garsiai ne visada pasakoma“, – kalbėjo V. SInkevičius.

„Partijoje yra daugybė puikių žmonių, kurie tikrai gali daugiau, pasisakyti platesniais klausimais, ne tik vienu ir turint partijoje galimybę visuomet bus rastas geriausias kelias eiti į priekį. Jeigu nuspręsta, kad vienas žmogus gali nuspręsti geriau, kaip partija atrodys, kalbėsis ir kas kalbės, manau, ilgalaikėje perspektyvoje nėra tvaru“, – sakė politikas.

Pasak V. Sinkevičiaus, jeigu iš kitų rinkimų tikimasi panašaus rezultato kaip 2016 metais, negatyvi programa vargu ar gali tą pasiekti.

„2016 metais LVŽS turėjo ypač pozityvią programą, labai aiškią, konkrečią, kalbančią apie reikalingą pokytį ir labai daug ką pavyko įgyvendinti. Ir dėl tų pačių šeimų. Alkoholio ribojimai, kurie buvo labai kritikuoti, net neabejoju turi labai didelę įtaką, kad sumažėtų smurtas artimoje aplinkoje. Vaiko pinigai, pirmojo būsto paskola ir pan. Tai iš tikrųjų yra darbai šeimai ir aš labai didžiuojuosi būdamas dalimi tos Vyriausybės, Seimo daugumos, kuriai pavyko priimti tuos pokyčius“, – tikino eurokomisaras.

Nuostabą jam kelia ir LVŽS sprendimas, jog kandidatu į partijos pirmininkus galės būti keliamas tik tas asmuo, kuris nepertraukiamai bus LVŽS narys ne trumpiau nei ketverius metus.

„Pirmiausia aš manau, kad Ramūnui Karbauskiui nebuvo ir nėra ko jaudintis ir jis tikrai bus išrinktas. Ir net nebūtų kandidato, kuris galėtų mesti jam iššūkį ypač dabar, po visų viešų Tomo Tomilino pažeminimų, aš taip pavadinčiau. <...> Man daug didesnę nuostabą kelia tie įdėti saugikliai keturių metų, kai mano nepertraukiamas stažas yra 3 metai ir vienas mėnuo. Tai minčių kyla įvairių“, – laidoje „Iš esmės“ kalbėjo V. Sinkevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (359)