Visiškas krachas Roko Garasto treniruojamus futbolininkus ištiko pirmajame kėlinyje. Jau 8 min. aikštės šeimininkų teisėmis Marijampolės „HikVision“ arenoje žaidę kauniečiai praleido pirmąjį įvartį – pasižymėjo greitą ataką užbaigęs Leo Smithas.

Kurį laiką „Kauno Žalgiris“ dar laikėsi, tačiau tarp 35 ir 40 min. tiesiog nebuvo panašus į jokios šalies aukščiausioje lygoje žaidžiančią komandą.

Visais frontais ir būdais atakavę Velso futbolininkai per šį laiką pasižymėjo net tris kartus – du įvarčius pelnė Danielis Daviesas (35, 38 min.), vieną – Declanas McManusas (40 min.).

Nors antrajame kėlinyje žaidimas ir buvo apylygis, po dar vienos žalgiriečių gynybos klaidos 87 min. Jordanas Williamsas ir pabaigė susidorojimą ir dar sykį tiksliu spyriu pasiuntė kamuolį į Deivido Mikelionio ginamus vartus.

Vienintelę realesnę progą sumažinti atsilikimą per rungtynes turėjo Egidijus Vaitkūnas, bet jo galingas smūgis pirmojo kėlinio pabaigoje tikslo nepasiekė.

„Po pirmo praleisto įvarčio išsimušėme iš pusiausvyros, gal net palūžome, nors tai yra nesuprantama. Tuo pasinaudoję varžovai atrado dar vieną-kitą momentą ir tiesiog mus nužudė pirmajame kėlinyje. Nesuprantu, kaip mes taip sutrikome ir sustojome. Pirmos dešimt minučių tikrai neprognozavo tokios pabaigos, tačiau viskas susiklostė labai nesėkmingai“, – po rungtynių teigė „Žalgirio“ treneris R. Garastas.

„Po įvarčio nepavyko kaip komandai išlikti stipriai ir varžovai tuo pasinaudojo. O ruošėmės viskam... Po pertraukos pirmaudami 4:0 jie jau sėkmingai gynėsi, žaidė disciplinuotai ir mums nepavyko pasižymėti. Manau, antrame kėlinyje žaidėme geriau, bet nepasisekė pasiekti rezultato, o baisiausia, kad praleidome dar vieną“, – pridūrė jis.

Treneris pripažino, kad vilčių Velse pasiekti revanšą nebepuoselėja. „Teks nuryti šią karčią piliulę ir artimiausiose rungtynėse tiesiog pabandyti pademonstruoti charakterį“, – kalbėjo R. Garastas.

Atsakomosios rungtynės Velse bus žaidžiamos liepos 29 dieną.

Rezultatas

„Kauno Žalgiris“ 0 – 5 „The New Saints“

8' Leo Smith
35' Daniel Davies
38' Daniel Davies
40' Declan McManus
87' Jordan Williams

"Kauno Žalgiris" prieš "The New Saints"

Primename, kad nuo šio sezono UEFA yra atsisakiusi namų įvarčio taisyklės, todėl svečiuose komandų pelnyti įvarčiai skaičiuojant bendrą dviejų rungtynių rezultatą pranašumo nebesuteikia.

„Kauno Žalgirį“ greičiausiai eliminuosianti „The New Saints“ komanda trečiajame atrankos varžybų etape žais su Pilzeno „Viktoria“ (Čekija) ir Bresto „Dinamo“ (Baltarusija) komandų poros laimėtojais.

Ketvirtadienį žiūrovų laukia dar dvi tiesioginės transliacijos ir portale, ir „Delfi TV“ kanale.

Nuo 18:30 val. tarptautinėje arenoje debiutuosiantis FK „Panevėžys“ namuose susitiks su „Vojvodina“ klubu iš Serbijos.

20 val. Marijampolėje kovą antrame Konferencijų lygos etape pradės „Sūduva“, kuri savo arenoje priims Čenstakavos „Rakow“ komandą iš Lenkijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (220)