Ingredientai

Įvairių spalvų pomidorai 4 vnt.
Mėlynasis svogūnas 1 vnt.
Ypač tyras alyvuogių aliejus 5 v. š.
Nedidelė citrina 1 vnt.
Trešnės sauja
Trešnių sultys (likusios nuo uogų) 2 v. š.
Balzaminio acto kremas 3 v. š.
Bazilikų ir mėtų lapeliai (papuošimui)
Druska žiupsnelis
Juodieji pipirai žiupsnelis
Porcijos: 3

Gaminimo eiga

1. Supjaustykite pomidorus (tik ne per smulkiai) ir dėkite į serviravimo lėkštę.

2. Supjaustykite svogūnus vidutiniais gabalėliais, apšlakstykite baltojo vyno actu ir alyvuogių aliejumi, patarkuokite citrinos žievelės, berkite druskos ir įmasažuokite viską rankomis, dėkite ant pomidorų. Užberkite trešnių.

3. Į trešnių sultis pilkite balzaminį acto kremą, alyvuogių aliejų, įtarkuokite citrinos žievelės, įspauskite citrinos sulčių, įberkite druskos, pipirų ir viską išmaišykite. Užpilkite padažą ant salotų, papuoškite bazilikų, mėtų lapeliais ir skanaukite.

ALFO PATARIMAI:

· Šiose salotose puikiai tiks mocarelos ir fetos sūris. Jei norite sočiau, užbarstykite sūrio ant salotų.

· Trešnes galite keisti vyšniomis, bet ne per daug rūgščiomis.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai