„Savo papuošalams pasirinkau žmonių sukurtus briliantus, nes tai yra teisingas kelias. Esu naujos kartos juvelyrikos atstovė, nemėgstu patriarchalinių natūralių deimantų verslo taisyklių ir itin aršios konkurencijos. Mano pasirinkime yra daugiau skaidrumo ir perspektyvų. Be to, laboratoriniai deimantai padeda saugoti gamtos išteklius, remti mokslo išradimus ir pažangius verslo sprendimus. Tikiu, kad šie akmenys yra juvelyrikos ateitis – ne veltui didieji pasaulio mokslininkai juos tokius tobulus vystė ilgiau nei 100 metų“, – teigia prekės ženklo įkūrėja ir dizainerė Viktorija Kančinian.

Viktorija Kančinian

Kelionė į šiuos pokyčius ir į atsakingą kūrybą Lietuvoje tęsėsi visą dekadą – papuošalų dizainerė Viktorija prieš tai atstovavo vienus žinomiausių juvelyrikos namus Lietuvoje, priklausančius jos šeimai. Tai buvo išskirtinė erdvė – joje pavyko iš gelmių suvokti rinkos poreikius. Didžiausia energija buvo nukreipiama į prabangių ir unikalių juvelyrikos dirbinių kūrimą pagal užsakymus. Per tiek laiko susiformavo tvirtas estetikos suvokimas ir išaugo pagarba juvelyrikos menui.

Formés

„Esu dėkinga savo likimui – mano tėtis buvo juvelyras, tad galėjau iš arti pažinti šį amatą dar vaikystėje. Pamenu pirmąsias tėčio papuošalų dirbtuves namuose – jos man atrodė magiškos. Atlaisvėjus Lietuvai mano šeima ėmė auginti juvelyrikos gamybos ir pardavimų verslą. Jų begalinis atsidavimas darbui buvo nejučia perduotas ir man – mūsų šeimoje ir dabar joks darbas neturi prasmės, jei yra atliekamas be meilės. Po studijų, prisijungusi prie jų verslo, tikėjau, kad būtent juvelyrikoje yra mano vieta po saule“, – pasakoja Viktorija.

Formés

Tik įsiliejusi į kompaniją, Viktorija dirbo pagal specialybę – kūrė prekės ženklą, komunikacijos kampanijas, viena pirmųjų Lietuvoje įvedė elektroninę prekybą papuošalais. Siekdama optimizuoti pardavimus pastebėjo, kad laikas atrasti modernesnių prekių dizaino sprendimų. „Pradėjusi kurti papuošalus, pirmą kartą gyvenime pasijutau iš tiesų save realizuojanti. Ilgainiui man buvo patikėti ir itin prabangūs vienetiniai dirbiniai, kurie man atrodė stebuklingi. Kūryba tapo mano mediumu, taip susijungiau su savo prigimtimi – vaikystėje dažnai net naktimis nesiskirdavau su piešimo ir daiktų kūrimo priemonėmis“, – prisimena dizainerė.

Juvelyrikos kūriniai kuriami Vilniaus senamiestyje esančioje studijoje. Papuošalai gaminami pasitelkiant Viktorijos šeimai priklausančių „Premiére“ juvelyrikos dirbtuvių talentingą komandą, turinčią trijų dešimtmečių tradicijas ir inovatyvias technologijas. Kompanijai laboratorinius deimantus parūpina Jungtinės Karalystės tiekėjai. Visi laboratoriniai akmenys Lietuvoje būna sertifikuoti nacionalinių prabavimo rūmų. Akmenys, didesni, nei 0,30 ct, atkeliauja papildomai su prestižiniais tarptautiniais sertifikatais iš IGI, HRD ir GIA laboratorijų, rašoma pranešime spaudai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)