Per 25 metus „Teleloto“ žaidėjams atiteko net 184 Aukso puodai, 63 iš jų laimėtojų tapo milijonieriais. Taip pat daugiau nei 1200 kartų laimėtas antrasis pagal dydį „Teleloto“ laimėjimas – Didysis prizas, išdalinta net 4 800 naujutėlaičių automobilių.

Pirmuoju „Teleloto“ milijonieriumi dar 1997 metų sausį tapo žaidėjas iš Kuršėnų – jam atiteko 1,47 milijono litų. Tokių įspūdingų laimėjimų Lietuvoje niekas nebuvo matęs, tad besirūpindamas savo saugumu pirmasis žaidimo milijonierius į studiją prizo atsiimti atvyko lydimas policininko. Šypseną keliančių istorijų būta ir kitokių. Kai kurie žaidėjai manė, kad laimėjimai išmokami grynaisiais, todėl kartu su savimi atsiveždavo didžiulius tuščius lagaminus, o žaidėjas, kuris atsiimti prizo atsiuntė visą teisininkų komandą, iki šiol vadinamas „Paslaptinguoju milijonieriumi“.

Šį sekmadienį vyksiančiame žaidime ir vėl laukia milijonas! Jeigu jau turite žaidimo bilietėlį, galite bent patyliukais pasvajoti – o ką jūs nuveiktumėte, laimėję tokią įspūdingą sumą?

Teleloto

Milijonas – sąskaitoje, o ką su juo daryti?

Gatvėje sutikti ir pakalbinti praeiviai neslėpė – vieni „Teleloto“ bilietus perka nuo pat žaidimo pradžios, kiti savo sėkme nelabai tiki, tačiau bent retkarčiais įsigyja bilietėlį ir išbando laimę.

„Nesu dažna „Teleloto“ žaidėja, tačiau kodėl bent kartais nepabandžius? Tikimybė laimėti didžiuosius prizus gal ir nėra labai didelė, bet kas būtų, jei iš tiesų laimėčiau?, – šypsosi kalbinta Regina. – Kol kas net neįsivaizduoju, ką veikčiau su milijonu. Greičiausiai tektų daryti šeimos susirinkimą ir spręsti, kur pinigus investuoti. Turiu du jau suaugusius sūnus, abu studijavę ekonomiką, tad sprendimą greičiausiai patikėčiau jiems. Žinoma, nedidelę dalį laimėjimo norėčiau pasilikti sau – kelionėms, pirkiniams ir tiems dalykams, kuriems kasdieniame gyvenime kartais pagailiu pinigų.“

Vilniaus miesto centre užkalbintas studentas Mindaugas net nedvejojo – pats su laimėtais pinigais nieko nedarytų, visą sumą patikėtų investavimo profesionalams.

„Esu girdėjęs ne vieną istoriją, kaip netikėtai dideles pinigų sumas laimėję žmonės taip nieko gero su pinigais ir nenuveikia – iššvaisto juos ir tiek. Todėl aš pasitikėčiau profesionalais, kurie išmano investavimo subtilybes“, – pasakojo Mindaugas. Paklaustas, ar bent dalį pinigų pasiliktų tiesiog savo malonumui, šiek tiek sudvejojo, o tuomet nusijuokė: „Vis dėlto ne, nes pinigai labai greitai tirpsta. Savo malonumui pasilikčiau tuos pinigus, kuriuos uždirbtų jau suinvestuotas milijonas“.

Nuo pat „Teleloto“ žaidimo pradžios bilietų bent retkarčiais įsigyjanti Ingrida pasakoja, kad jos aplinkoje yra ne vienas žmogus, kuriam jau pasisekė laimėti stambius prizus.

„Milijono iš mano pažįstamų rato kol kas dar niekas nelaimėjo ar bent jau nepasigyrė tokiu laimėjimu. O štai laimėjusių automobilius pažįstu ne vieną, – pasakoja Ingrida. – Ką veikčiau laimėjusi? Išeičiau į labai ankstyvą pensiją, keliaučiau po pasaulį ir tiesiog mėgaučiausi gyvenimu. O po metų dviejų pagalvočiau, ką toliau noriu veikti. Namus aš turiu, šeima apsirūpinusi, tad kodėl bent kurį laiką nepagyvenus taip, kaip tiesiog norėtųsi?“

Gatvėje užkalbinta Rimgailė buvo praktiška – jei laimėtų milijoną, pirmiausia susimokėtų paskolą už butą, dalį pinigų pasiliktų kasdienėms išlaidoms, o likusia dalimi pasidalintų su artimaisiais.

„Visuomet laikausi nuomonės, kad jei gyvenimas tau kažką gražaus duoda, tuo reikia dalintis. Tad savo artimiesiems – tėvams, sesei, tetoms – dalį pinigų tikrai atiduočiau. Galbūt kažkokią dalį skirčiau ir geriems darbams – paremčiau prasčiau gyvenančias, su sunkumais susiduriančias šeimas. Labai norėtųsi, kad toks laimėjimas būtų prasmingas, pradžiugintų kuo didesnį žmonių ratą“, – sakė Rimgailė.

Šį sekmadienį laimėti 1 000 000 eurų gali bet kuris, dalyvaujantis „Teleloto“ loterijoje. Žaidimas vyks liepos 25 d., 17.20 val. per LNK. Bilietus šiam tiražui galima įsigyti parduotuvėse ir internetinėje svetainėje www.perlas.lt iki liepos 24 d. 23.40 val. Šalia Aukso puodo vyks ir automobilių, daiktinių prizų dalybos. Taip pat bus atrenkami paskutiniai du kandidatai į Sidabrinę vasaros premiją – 60 000 eurų piniginį prizą.

Užsakymo nr.: PT_87740467