Midijos su citrina

4 asmenims reikės:

600 g šaldytų midijų,
3 česnako skiltelės,
1 didelė citrina,
3 valg.šaukštai vyno acto,
150 ml sauso baltojo vyno,
3 valg. šaukštai smulkintų petražolių,
3 gvazdikėlių,
žiupsnelio raudonėlio,
1 raudonosios paprikos,
3 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus,
pipirų.

Midijas atšildykite. Česnako skilteles nulupkite ir susmulkinkite. Citriną supjaustykite 2 mm storio griežinėliais. Kiekvieną griežinėlį supjaustykite į 6 trikampėlius.

Vyną ir actą supilkite į didelį puodą. Suberkite petražoles, česnaką, citrinos gabalėlius, gvazdikėlius, raudonėlį ir smulkintą papriką. Įkaitinkite iki virimo ir pavirkite 2 minutes. Po to supilkite alyvuogių aliejų ir dar pavirinkite apie 1 minutę.

Į puodą sudėkite midijas ir virinkite 5-6 minutes. Nukelkite nuo ugnies, įberkite pipirų, išmaišykite. Išdėkite midijas į indą ir iš karto patiekite.

Midijos šafrano padaže

4 asmenims reikės:

600 g šaldytų midijų,
150 ml grietinėlės,
2 valg. šaukštų aliejaus,
3-4 žiupsnelių šafrano,
2 svogūnų,
100 ml vandens,
2 valg.šaukštų baltojo vyno acto,
juodųjų pipirų žirneliais,
2 valg.šaukštų smulkintų petražolių,
2 valg.šaukštų smulkintų laiškinių česnakų,
1 valg.šaukšto smulkintos kalendros,
1 valg.šaukšto smulkinto daržinio builio.

Midijas atšildykite. Šafraną užpilkite 2 valgomais šaukštais verdančio vandens.

Svogūnus nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite. Į puodą supilkite 100 ml vandens, 2 šaukštus acto, suberkite pipirus, pakaitinkite iki virimo ir suberkite midijas, troškinkite jas 5-6 minutes ir išdėkite į sietelį.

Išsiskyrusias iš midijų sultis pakaitinkite ant ugnies, kol pusė jų tūrio išgaruos, po to supilkite grietinėlę ir vandenį su šafranu. Pakaitinkite dar 1 minutę. Suberkite prieskonines žoles. Į pagamintą padažą sudėkite midijas. 30 sekundžių kruopščiai pamaišykite ir iš karto patiekite.

Salotos su midijomis

4 asmenims reikės:

600 g konservuotų midijų,
½ tarkuotos laimo žievelės,
4 mažų svogūnų,
1 česnako skiltelės,
2 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus,
žaliųjų salotų lapų.

Iš česnako skiltelės išspauskite sultis. Supilkite midijų marinatą, tarkuotą laimo žievelę ir alyvuogių aliejų. Išplakite ir šiuo padažu apliekite midijas. Leiskite 30 minučių pastovėti. Nuplaukite salotas ir nusausinkite. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite plonais žiedais. Išdėkite salotas į indą, perdėkite midijas su padažu ir apibarstykite svogūnais. Permaišykite ir iškarto patiekite.

Midijos su migdolais

4 asmenims reikės:

20 stambių šviežių midijų,
2 valg. šaukštai maltų migdolų,
2 valg. šaukštai džiūvėsėlių,
2 valg. šaukštai smulkintų petražolių,
1 valg. šaukštas migdolų drožlių,
pipirų.

Midijas sudėkite į puodą ir truputį pakaitinkite, kad jos lengvai atsivertų. Išsiskyrusias midijų sultis pakaitinkite, kol jos sutirštės. Po to perpilkite į dubenį. Į atskirą dubenį suberkite maltus migdolus, džiūvėsėlius, smulkintas petražoles, įberkite pipirų ir sumaišykite.

Įkaitinkite orkaitę grilio rėžimu. Nulaužkite po vieną kriauklės geldelę. Likusias geldeles su midijomis išdėkite ant skardos, kiekvieną apibarstykite paruošta mase ir migdolų drožlėmis.Dėkite į orkaitę ir kepkite keletą minučių. Patiekite iš karto.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją