Terminalo operatorė „Klaipėdos nafta“ pranešė BNS, kad dujovežis „Cool Runner“ iš Friporto uosto gabena 138 tūkst. kubinių metrų SGD.

Teksaso valstijoje esančiame Friporte veikia bendrovės „Freeport LNG“ skystinimo gamykla. „Cool Runner“ pirmadienio rytą prisišvartavo prie Klaipėdos terminalo laivo-saugyklos „Independence“, rodo portalai marinetraffic.com, vesselfinder.com ir myshiptracking.com.

Į Klaipėdos terminalą nuo pernai spalio, kai prasidėjo nauji dujų metai, taip pat atplaukė po vieną didelį dujovežį iš Egipto bei Trinidado ir Tobago.

Į SGD terminalą per tą laiką atvyko ir 42 nedideli laivai iš Rusijos Vysocko, kur yra bendrovės „Novatek“ gamykla. Šie laivai plukdo 9,5-15 tūkst. kub. metrų SGD krovinius.

Anksčiau didžiąją dalį dujų į terminalą plukdydavo laivai iš Norvegijos, tačiau pernai rudenį kilo gaisras „Equinor“ skystinimo gamykloje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)