Lenktynės Silverstone'o trasoje startavo dramatiškai susiklosčiusia čempionato lyderių dvikova. Jau pirmame rate Lewisas Hamiltonas agresyviai atakavo Maxą Verstappeną, o vairuotojams kovojant dėl patogesnės pozicijos jų bolidai susilietė mažiausiai du kartus.

Po priekinio Hamiltono ir galinio Verstappeno ratų kontakto pastarasis prarado bolido kontrolę ir rėžėsi į apsauginį padangų barjerą. Olandas kiek užtruko prieš išlipdamas iš bolido, tačiau galiausiai tą padaręs nuramino žiūrovus jiems pamojuodamas.

Skirtingos incidento stovyklos išsyk pateikė ir skirtingas įvykio interpretacijas – Hamiltonas buvo įsitikinęs, jog varžovas jam neužleido kelio pažeisdamas taisykles ir pasukdamas vairą išprovokavo kontaktą. Savo ruožtu, „Red Bull“ direktorius Christianas Horneris pasisakė apie šimtaprocentinę Hamiltono kaltę ir pareiškė, jog tikisi, kad britas sulauks atitinkamos nuobaudos.

Galutinis sprendimas turėjo labiau tenkinti „Red Bull“ pusę: už kontaktą su varžovo bolidu Hamiltonui buvo paskirta 10 sekundžių bauda. Iki šio incidento čempionato lyderis Verstappenas buvo laimėjęs trejas lenktynes iš eilės bei ketvirtą sykį paeiliui pradėjo etapą iš kvalifikacijoje iškovotos pirmosios pozicijos.

Antroje vietoje finišavo iki 50-o iš 52-ų lenktynių ratų pirmavęs „Ferrari“ atstovaujantis Monako lenktynininkas Charlesas Leclercas, o trečias liko Hamiltono partneris „Mercedes“ komandoje Valtteri Bottas.

Ketvirta vieta atiteko britui Lando Norrisui („McLaren“), penktas finišavo australas Danielis Ricciardo („McLaren“), o antrąją dešimtuko pusę užbaigė atitinkama tvarka vienas po kito finišavę Carlosas Sainzas („Ferrari“), Fernando Alonso („Alpine“), Lance'as Strollas („Aston Martin“), Estebanas Oconas („Alpine“) ir Yuki Tsunoda („Scuderia AlphaTauri“).

Gimtojoje šalyje Hamiltonas „Formulės1” etapo rungtynes laimėjo jau aštuntą kartą savo karjeroje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)