Penio susitraukimas yra toks pat dėsningas, kaip ir bet kurių kitų kūno dalių kitimas bėgant metams.

Pavyzdžiui, ausys nepaliauja augusios, todėl sulaukus solidaus amžiaus jos būna kiek didesnės negu jaunystėje. O štai su peniu ir sėklidėmis nutinka priešingai: šie organai linkę ne didėti, o mažėti, rašoma portale iflscience.com.

„Jei trisdešimtmetį perkopusio vyro penis įvykus erekcijai yra kokių 15 centimetrų ilgio, kai vyras įkopia į 7-ą arba 8-ą dešimtį, jo penis gali būti sutrumpėjęs iki 13 centimetrų“, – nurodė 2018-aisiai portalo „Vice“ kalbintas urologas Irwinas Goldsteinas.

Verta nepamiršti, kad kartais penis tik atrodo sumažėjęs, ir taip yra dėl papildomo svorio, kurio su metais vyrai neretai užsiaugina. Dar penio forma gali pasikeisti ir dėl Peyronie ligos (fibroblastinė varpos induracija). Tokiu atveju erekcijos būsenos penis yra sulinkęs.

Penio susitraukimas yra toks pat dėsningas, kaip ir bet kurių kitų kūno dalių kitimas bėgant metams.

Peyronie ligą sukelia per laiką penio viduje susiformuojantis fibrozinis audinys (randėjimas). Manoma, kad ši būklė ištinka 0,5–13 proc. amerikiečių vyrų, tačiau minėtina, jog daugelis netgi nežino, kad ja serga – bent šitaip tenka teigti remiantis Weillo medicinos koledžo prie Cornellio universiteto (JAV) Urologijos skyriaus specialistų pateikta informacija.

Kaupiantis metų bagažui sulėtėja ir hormono testosterono gamyba, o šitai taip pat turi poveikį sėklidžių ir penio dydžiui bei funkcijai. Senyvame amžiuje neretai pasireiškiantys negalavimai, tokie kaip arterosklerozė (būdingas kraujagyslių užsikimšimas), gali trikdyti kraujo patekimą į penį, todėl šis automatiškai atrodo mažesnis.

Penio susitraukimas yra toks pat dėsningas, kaip ir bet kurių kitų kūno dalių kitimas bėgant metams.

Vis dėlto gydytojas Edwardas Zimmermanas, aktyviai dalyvaujantis įvairiose „TikTok“ vykstančiose diskusijose sveikatos temomis, teigia žinantis būdą, kaip užkirsti kelią penio mažėjimui.
„Su metais varpa traukiasi, lygiai kaip glemba veidas arba kaklas, – sako E. Zimmermanas. – Vadinasi, sumažės organo apimtis, be to, sumažės ir ilgis, jeigu retai jį naudosite. Tai iš tiesų yra „naudok arba prarask“ tipo pasirinkimas.“

Gydytojo pareiškimo esmė ta, kad norint sustabdyti penio traukimąsi reikia reguliariai juo darbuotis. Verta prisiminti ir kitus tokios taktikos pranašumus: kaip rodo tyrimai, nenutrūkęs seksualinis gyvenimas gali sumažinti prostatos vėžio išsivystymo riziką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (179)