Šis voras yra žiedvoris. Jis priklauso krabvorių šeimai. Nuotraukoje voriukas yra geltonas, bet jis taip pat gali būti žalsvas arba baltas, priklausomai nuo to, ant kokios spalvos gėlės žiedo gyvena. Jei jis atsidurtų ant dobilo žiedo, ant jo kūno gali atsirasti raudonos juostelės. Dažniausiai jis sutinkamas vidurvasarį, kai žydi augalai. Kitas šių vorų išskirtinumas – jie nepina tinklų.

Žiedvoris

Prie gėlių žiedų dažniausiai atskrenda vabzdžiai, kurie ieško žiedadulkių ir tas prie žiedo spalvos prisitaikęs voriukas yra beveik nepastebimas. Jis gali pagauti netgi bitę. Kadangi tinklo gaudymui nemezga, vabzdžius jis pagauna tiesiog už sprando ir kad jie nepabėgtų juos šiek tiek apvynioja savo tinklu. Tam reikalui šie vorai gali išskirti šiek tiek tinklo, tačiau pilno tinklo nepina.

Žiedvorio patinėlis gali būti iki pusės centimetro dydžio, o patelė – iki centimetro.

Prie naujos gėlės žiedo spalvos jie prisitaiko ne iš karto, tam jiems prireikia maždaug trijų parų. Žmogui šie vorai nepavojingi.

Jeigu ir jūs pamatėte nepažįstamą paukštį, roplį, augalą ar grybą, siųskite nuotraukas redakcijai el. paštu grynas@grynas.lt ir gaukite atsakymą tiesiai iš gamtininko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)