Ketvirtose konferencijos finalo rungtynėse su Finikso „Suns“ traumą patyrusio Leonardo sveikatos būklė kurį laiką buvo slepiama nuo žiniasklaidos. Los Andželo ekipa traumos pobūdį atskleidė tik dabar – krašto puolėjui dalinai plyšo kryžminiai kelio raiščiai. Dešiniojo kelio traumą žaidėjas patyrė beveik prieš mėnesį.

Panašias traumas šiame sezone patyrė Vašingtono „Wizards“ aukštaūgis Thomas Bryantas ir Bruklino „Nets“ įžaidėjas Spenceris Dinwiddie. Abiem krepšininkam tokia diagnozė lėmė, jog jų sezonai baigėsi anksčiau laiko.

Kadangi NBA lyga 2021-22 metų sezone planuoja grįžti prie sau įprasto tvarkaraščio ir pirmenybes pradėti jau spalio mėnesį, Leonardo sugrįžimo „Clippers“ ekipai gali tekti laukti iki antrojo atkrintamųjų varžybų etapo. Visgi neatmetama ir tikimybė, jog krepšininkas dėl traumos praleis visą kitų metų NBA sezoną.

Savo sutartyje su Los Andželo klubu Leonardas po šio sezono turi numatytą žaidėjo opciją – krepšininkas pats pasirinks ar likti „Clippers“ ekipoje 2021-22 metų sezonui ir jame uždirbti 36 milijonus JAV dolerių, ar atsisakyti tokios galimybės ir tapti neapribotu laisvuoju agentu.

Net ir pasirinkęs antrąjį scenarijų krepšininkas galėtų likti Kalifornijos ekipoje ir sudaryti su ja naują ilgalaikę sutartį.

2019-ais metais Toronto „Raptors“ į NBA Olimpą atvedęs žaidėjas pastarajame sezone vidutiniškai rinko po 24,8 taško, 6,5 atkovoto kamuolio ir 5,2 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes. Praeityje sunkios traumos kamuotas žaidėjas 2017-18 metų pirmenybėse sužaidė vos 9 susitikimus.

Tarpsezonio metu „Clippers“ teks rūpintis ne tik Leonardo ateitimi – laisvaisiais agentais taps ir atkrintamosiose varžybose atsiskleidę įžaidėjas Reggie Jacksonas ir krašto puolėjas Nicolas Batumas.

NBA apžvalgininkų teigimu, galimybe prisivilioti Kawhi į savo stovyklą itin aktyviai domisi Majamio „Heat“ ir Dalaso „Mavericks“ klubai. Pastaroji ekipa pirmajame atkrintamųjų varžybų etape po dramatiškos kovos nusileido „Clippers“ krepšininkams rezultatu 3:4.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)