Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Į virtuvinį smulkintuvą sudėkite ingredientus užtepėlei: skardinę penkių pupelių mišinio pomidorų padaže, saulėje džiovintus pomidorus saulėgrąžų aliejuje, česnaką, įtarkuokite citrinos žievelės, įspauskite citrinos sulčių, įberkite pipirų ir viską sutrinkite iki vientisos konsistencijos.
2. Porą supjaustykite smulkiau nei pusžiedžiais, susmulkinkite svogūnų laiškus.
3. Voveraites nuvalykite, didesnes supjaustykite.
4. Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, įdėkite sviesto ir suberkite voveraites, porus bei svogūnus. Nemažinkite kaitros ir viską apkepkite.
5. Iš ekologiško sultinio su Provanso žolelėmis paruoškite sultinį.
6. Į sultinį sudėkite likusią skardinę pupelių, lauro lapą, išmaišykite ir laukite, kol užvirs.
7. Į voveraites įberkite pipirų, maltos kalendros, išmaišykite. Kai viskas iškeps, išdėkite į lėkštę.
8. Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, suberkite sojų faršą ir apkepkite.
9. Į sultinį suberkite apkepusį sojų faršą, išmaišykite ir pavirkite 1–2 minutes.
10. Susmulkinkite petražoles.
11. Į serviravimo dubenėlį dėkite petražoles, paruoštos pupelių masės, apkeptų grybų, užpilkite sriubos. Papuoškite keptomis voveraitėmis ir žalumynais. Užtarkuokite džiovintų baravykų.
ALFO PATARIMAI:
· Džiovinti baravykai sriubai suteiks papildomo skonio ir kvapo.
· Sriubą visada galite pagardinti įvairiais žalumynais.
· Sriubą puikiai tinka valgyti kartu su tamsia duona.
· Galite sumaišyti visus ingredientus ir valgyti tirštą sriubą, bet skaniau serviruoti dalimis, nes tada matosi visi atskiri ingredientai.
Atsiliepimai