Žiniasklaida dar prieš Europos čempionato finalą paskelbė, kad bilietų negavę Anglijos rinktinės sirgaliai mėgino jėga prasibrauti pro apsaugos darbuotojus ir patekti į „Wembley“ stadioną. Nors per šturmą sulaikyti 45 asmenys, o apsaugos darbuotojams padėjo ir policijos pareigūnai, tačiau kelios grupelės žmonių sugebėjo įsibrauti į stadioną. Jau pačiame stadione buvo užfiksuotos muštynės tarp Anglijos fanų, į jų sūkurį pateko ir keletas Italijos rinktinės gerbėjų. Po rungtynių socialiniuose tinkluose ir žiniasklaidoje netrūko skundų dėl be bilietų į stadioną patekusių anglų elgesio bei nepakankamo apsaugos darbuotojų bei tvarkos prižiūrėtojų indėlio raminant įsisiautėjusius sirgalius.

Incidentų netrūko ir pačiame stadione. Pažymėtina, kad rungtynių pradžioje skambant Italijos himnui iš „Wembley“ tribūnų ir vėl aidėjo švilpimas, o rungtynių metu į aikštę įbėgo bent vienas žiūrovas. Be to, viso mačo metu iš tribūnų į aikštę buvo mėtomi įvairūs daiktai, taip pat stadione buvo nustatytas ir draudžiamos pirotechnikos naudojimas.

Didelio dėmesio sulaukė ir po Italijos rinktinei pralaimėto Europos futbolo čempionato finalo socialiniuose tinkluose pasipylę rasistinio pobūdžio užgauliojimai, skirti trims 11 m baudinių nerealizavusiems anglų žaidėjams – 23-ejų Marcusui Rashfordui, 21-erių Jadonui Sancho ir 19-mečiui Bukayo Saka.

Po šių išpuolių Anglijos rinktinės sirgalius pasmerkė Anglijos rinktinės treneris Garethas Southgate'as ir rinktinės kapitonas Harry Kane'as, sureagavo ne tik futbolininkai ir futbolo pasaulio atstovai, bet ir Jungtinės Karalystės premjeras Borisas Johnsonas, o policijos pareigūnai pradėjo visą eilę tyrimų su pažadu, kad tokio tipo elgesys nebus toleruojamas.

Anglijos futbolo asociacija jau susilaukė UEFA bausmės po Europos čempionato pusfinalio rungtynių su Danija. Tada ji buvo nubausta 30 tūkst. eurų bauda dėl trijų incidentų: „trikdžių“ skambant Danijos himnui, dėl pirotechnikos naudojimo stadione bei dėl ne nenustatyto asmens bandymo pratęsimo metu prieš Harry Kane'o smūgį nuo 11 m žymos į akis nukreiptu lazeriu sutrikdyti Danijos rinktinės vartininką Kasperą Schmeichelį.

Prognozuojama, kad šį kartą UEFA nuobaudos gali būti ne tik finansinės, bet ir susijusios su draudimu Anglijos sirgaliams stebėti stadione rinktinės futbolo rungtynes.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)