Ingredientai

Nedidelė cukinija 1 vnt.
Šaltai rūkyta lašišos filė su oda gabaliukais 60 g
Kiaušinis, virtas 1 vnt.
Purškiamas ypač tyras alyvuogių aliejus
Mėsainių bandelė su sezamų sėklomis 1 vnt.
Miso pasta 2 a. š.
Bazilikai šakelė
Raugintos pasukos 2 stiklinės
Upėtakio ikrai 2 a. š.
Druska pagal skonį
Juodieji pipirai pagal skonį
Porcijos: 1
Užkurkite tikrą konkurencinę kovą šaltibarščiams ir šią vasarą pabandykite gaminti kitokią šaltą sriubą!

Gaminimo eiga

1. Cukinijas supjaustykite griežinėliais, svogūnų laiškus susmulkinkite. Šaltai rūkytą lašišos filė su oda supjaustykite kubeliais, kiaušinį nulupkite ir supjaustykite į keturias dalis.

2. Cukinijas papurkškite ypač tyru alyvuogių aliejumi, permaišykite ir nuolat vartydami kepkite įkaitintoje kepsninėje apie 3 min., kol apskrus ir suminkštės. Cukinijas nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir atvėsinkite.

3. Mėsainių bandelės su sezamų sėklomis dalis kepkite įkaitintame grilyje iš abiejų pusių po 1 min., kol apskrus. Bandelę atvėsinkite.

4. Į kokteilinę arba maisto smulkintuvą sudėkite keptas cukinijas, miso pastą, bazilikus, pilkite raugintas pasukas, berkite pipirus ir viską sutrinkite iki vientisos masės.

5. Į lėkštės centrą dėkite skrudintą mėsainių bandelės dalį, ant jos dėkite rūkytą lašišą, virtą kiaušinį, svogūnų laiškus, ikrus, papuoškite bazilikų lapeliais ir viską užpylę trinta cukinijų ir pasukų mase patiekite.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai