Viena Anglijos futbolo rinktinės fanė, kuri buvo atleista iš darbo už tai, kad apsimetė serganti, jog trečiadienį galėtų stebėti Anglijos rungtynes su Danija, teigė, kad vėl pasielgtų taip pat.

37 metų Nina Farooqi pateko į kameros objektyvą, kai su viena bičiule džiaugėsi Anglijos pergale.

„Composite Prime“ skaitmeninio turinio prodiuserė, paskutinę minutę gavusi bilietus į šias varžybas, savo vadovybei pranešė, kad susirgo – ji būgštavo, kad kitaip nebus išleista iš darbo.

Tuomet Lidse per pietus ji įšoko į traukinį, vykstantį į Londoną, kad galėtų stebėti istorinį mačą. Tačiau kitą dieną sulaukė savo viršininko skambučio, kad darbe nebesirodytų – jis per televiziją pamatė, kad Nina ne sirgo, o stebėjo rungtynes stadione.

Taigi Nina buvo atleista iš darbo įmonėje „Composite Prime“, tačiau „The Telegraph“ sakė: „Jie man pareiškė, kad matė mane stadione stebint varžybas, o aš atvirai jiems nurodžiau, kodėl taip pasielgiau. Tačiau jie neparodė jokio supratingumo ir man pareiškė, kad viskas baigta“.

„Tai mano elgesio pasekmės. Šiek tiek gailiuosi, nes niekas nenori būti atleistas iš darbo. Tačiau kitu atveju būčiau gailėjusis, kad praleidau varžybas. Taigi viską pakartočiau iš naujo“.

Įmonės vadovas Charlesas Tayloras tvirtino, kad neturėjo kitos išeities, kaip tik atleisti Niną, nes ji pažeidė darbo sutartį.

„Visiems Anglijoje tai labai jaudinantis laikas, ir jei tik būtų galimybė, mes būtume skatinę sudalyvauti tokiame svarbiame mače“, – sakė jis.

„Tačiau, deja, šiuo atveju mūsų darbuotoja pamelavo, kad apsirgo, ir pasiėmė laisvą dieną, kad galėtų stebėti futbolo varžybas“.

„Tai yra darbo sutarties pažeidimas, taigi mes neturėjome kitos išeities, kaip tik imtis atitinkamų veiksmų“.

„Mes, kaip įmonė, vertiname nuoširdumą ir vientisumą, ir netoleruojame darbuotojų piktnaudžiavimo mūsų politika“.

„Kaip ir daugelis įmonių visoje šalyje, mūsų darbuotojai pirmadienio rytą galės neiti į darbą, kad galėtų atsigauti po galimos Anglijos pergalės šventimo“.

Moteris, kuri yra aistringa futbolo sirgalė, teigė, kad jos draugė bilietus į varžybas laimėjo per loteriją savo darbovietėje, ir ji nenorėjo praleisti progos pamatyti itin svarbias rungtynes.

„Emocijos prieštaringos: mes patekome į finalą, vis dar esu apimta džiaugsmo, bet praradau darbą“, – pridūrė ji.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)