Pasak vieno iš akcijos organizatorių, druskininkiečio Antano Norvydo, buvo planuojama kelyje suformuoti „gyvą eilę, kaip simbolinę, o gal ir ne, apsaugą nuo migrantų invazijos“.

Sekmadienio rytą į Druskininkus atvyko automobilių kolona su „Šeimų sąjūdžio“ aktyvistais iš Alytaus, Varėnos, Marijampolės, Vilniaus ir Kauno, bet pačiame kurorte ją papildė vos keli ekipažai.

Apie 11 val. akcijos dalyvių automobilių kolona bandė nuvažiuoti iki Raigardo pasienio kontrolės posto, bet prie jo buvo sustabdyta policijos pareigūnų. Aktyvistams nurodyta protestuoti toje vietoje, kuri įrašyta Druskininkų savivaldybės „Šeimų sąjūdžiui“ išduotame leidime – prie kelio tarp Ratnyčios ir Latežerio.

Pasiekę numatytą kelio atkarpą protestuotojai pabiro iš automobilių. Po kelionės skubėjusiems į krūmus kiti šaukė: „Jei pagausit nelegalą, veskit čia“.

Aktyvistų veiksmus koordinavęs ir su policijos pareigūnais derėjęsis Raimondas Grinevičius, paklaustas, kada vyks renginio skelbimuose minėtas dalyvių susikabinimas rankomis, kalbėjo: „Tai, kad mes čia esame, tai jau yra gyva žmonių grandinė. Taip ir saugosim Lietuvos sieną“.

Kiti tuo metu statė palapines ir diskutavo tarpusavyje, kada jau bus laikas pradėti kepti šašlykus.

„Šeimų sąjūdžiu“ pasivadinusi akcijos „Apsaugok Lietuvos sieną“ organizatorių grupė teigė kvietusi joje dalyvauti Druskininkų savivaldybės merą Ričardą Malinauską, Druskininkų pasienio užkardos vadą Andrių Beloručkiną ir Vidaus reikalų ministrę Agnę Bilotaitę.

Susirinkusieji teigė norėję „palaikyti Druskininkų merą dėl tvirtos pozicijos migrantų tema bei dedant visas pastangas, kad migrantai nedrumstų druskininkiečių bei kurorto svečių ramybės, padėkoti pasieniečiams ir išreikšti pasipiktinimą, kad valdžia spręstų pabėgėlių problemą aukščiausiu lygiu, nenumetant atsakomybių savivaldybėms“.

Akcijos dalyviai piktinosi Užsienio reikalų ministerijos ir ministro Gabrieliaus Landsbergio vykdoma politika Baltarusijos atžvilgiu.

„Siekiame išreikšti pasipiktinimą „anūko“ užsienio politika, kuri, mano nuomone, ir prišaukė migrantų antplūdį“, – teigė A. Norvydas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1818)