„Idėja gimė spontaniškai ir sugalvojau sau iššūkį. Kai triukus darai su žmonėmis, esančiais šalia, yra lengviau – tu matai jų akis, reakcijas. Daryti tai su žmonėmis, esančiais už tūkstančio kilometrų, gerokai sudėtingiau,“ – pranešime spaudai pasakoja Rokas.

Pirmiausia reikėjo atkreipti tų žmonių dėmesį, juk garso tarp portalų nėra. Todėl Rokas sugalvojo pasitelkti į pagalbą užrašus, kurie turėjo atkreipti žmonių dėmesį.

„Rodant korteles anglų kalba reikėjo paaiškinti žmonėms, kas dabar bus. Jie turėjo suprasti anglų kalbą, tad ne kiekvienas praeivis kreipė dėmesį į kitame portalo gale stovintį keistuolį su užrašu,“ – juokėsi Rokas.

„Pamojuokite, jeigu norite pamatyti magišką triuką“ – skelbė užrašas anglų kalba. Mojavo toli gražu ne kiekvienas, bet keletas žmonių susidomėjo ir triukas galų gale visgi pavyko. Jo esmė paprasta – tai vienas iš klasikinių triukų su kortomis. Žmogus turi sugalvoti kortą, ženklais parodyti kokią kortą sugalvojo, o Rokas turėjo ją parodyti žmogui. Tiksliai tokia korta, kokią sugalvojo žmogus jau buvo prilipdyta ant vieno iš užrašų.

Negana to, Rokas stebuklingu būdu sugebėjo ne tik atspėti kortą, bet ją pradanginti. Koks buvo žmonių nustebimas, kai tą jų sugalvotą kortą Liublino pusėje stovintis žmogus rado savo kišenėje!

„Labai džiaugiuosi, kad mums pavyko toks neįprastas ir keistas triukas. Negaliu sakyti, kad buvo lengva, bet, turbūt, didžiausias iššūkis buvo bendrauti su žmonėmis užrašais. Juk kitoje šalyje stovintys žmonės nėra jokie aktoriai, jie net nežinojo, kad su jais mes norime atlikti triuką,“ – sako Rokas Bernatonis.

Rokas yra kelių Gineso rekordų savininkas, jis nuolat stebina unikaliais triukais. Pavyzdžiui, vasario 16-osios proga jis, mėtydamas kortas, sukūrė Lietuvos žemėlapį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)