Tačiau dėl nepalankios situacijos pasaulyje, dar 2020 metais turėjęs pasiekti kino ekranus, režisierės Cate Shortland komiksais paremtas hitas „Juodoji našlė“ tik dabar sugebėjo pasiekti kino teatrus. Taip pat, tai pirmasis po dvejų metų „Marvel“ kino visatos projektas, kurį kino mylėtojai galės pamatyti didžiuosiuose ekranuose. Ar buvo verta laukti šio filmo? Tuoj sužinosite.

Apie ką mes čia…

Turėdama slapstytis po „Pilietinio karo“ incidento, Nataša Romanov nenoromis sugrįžta į savo tėvynę pas šeimą, kurios ji nematė ilgus metus. Tačiau susitikimas su artimaisiais sukelia jai nemalonius prisiminimus apie tas dienas, kai jai teko šnipinėti blogiems žmonėms. Maža to, horizonte pasirodo dar ir už ją pranašesnis kovotojas, kurio misija – palaužti „Keršytojų“ komandos narę. Ar Natašai pavyks jį nugalėti bei apsaugoti tuos, kuriuos ji myli? Ar visgi jai ir vėl teks bėgti nuo savęs ir šeimos, kurią ji jau vieną kartą kadaise paliko?

Kūrinio turinys

Gyventi 2 metus be „Marvel“ filmų kine išties buvo nelengva, nes kas ką besakytų, bet tai idealiai išdirbta blokbasterių serija, kuri suteikia itin energingą pramogą. Ir ta pramoga, aišku, geriausiai atsiskleidžia kino salėse, kurioms ir yra pritaikomi tokio pobūdžio projektai. Namų sąlygomis užtenka pasižiūrėti serialus, kuriuos pastaruoju metu dažnai išleidžia „Marvel“, ir supranti, jog tik kine atsiskleidžia visas komiksinių projektų grožis.

Dabar laukimas pasibaigė - įvyko „Juodosios našlės“ premjera.

Kas seka visą „Marvel“ visatos istoriją, puikiai žino, kas atsitiko su Natašos Romanov personažu juostoje „Keršytojai: Pabaiga“. Ir čia yra vienas iš esminių šios juostos minusų. Kodėl? Nes šiame naujame filme nelieka visiškai jokios intrigos: jo siužetinės linijos veiksmas vyksta iš karto po filmo „Kapitonas Amerika. Pilietinis karas“. Tai reiškia, kad Nataša išgyvens ir šios juostos istorija neturės didesnės įtakos niekam, kas vyks po jos. Bet yra ir tam tikri pliusai, apie kuriuos tuoj papasakosiu.

Natašos Romanov personažas visuomet buvo apipintas paslaptimis, kurios reguliariai būdavo atskleidžiamos filmuose, kuriuose šis veikėjas dalyvavo. Bet visos tiesos apie jos kilmę mes niekad taip ir nesužinojome. Ir čia pirmą kartą žiūrovas turi puikią galimybę pamatyti, kuo ji buvo iki prisijungimo prie Keršytojų komandos bei kas privertė ją pasikeisti.

Filmo anonsas ir aprašymai pernelyg daug šia tema nekalba, todėl ir aš apsiribosiu vos tik keliais sakiniais apie tai, ką šis filmas siūlo. O siūlo jis išties nemažai, dėl ko bendras Natašos portretas išryškėja dar labiau ir šis herojus įgauna žymiai daugiau spalvų kaip asmenybė. Manau, dėl kai kurių siužetinių vingių žiūrovas dar labiau ją pamėgs.

Taip pat pliusu tampa ir pats juostos stilius. Jis labai primena tą šiek tiek prie tikrovės priartintą filmą „Kapitonas Amerika. Žiemos karys“, kuris labiau priminė šnipų trilerį nei komiksais paremtą juostą apie superherojus. Aišku, nesakau, kad filmas „Juodoji našlė“ irgi yra taip meistriškai susuktas, kaip mano paminėtas 2014 metų hitas, bet jis savo pateikta istorija lenkia daugelį studijos projektų bei toje pačioje šnipų temoje atrodo išties neblogai. O ir veiksmo, įtampos bei staigmenų čia tikrai netrūksta.

Tačiau didžiausia filmo staigmena tampa personažai. Ypatingai tai liečia pačią Natašą ir jos šeimą. Charizmatiški, kažkiek hiperbolizuoti, humoro nestokojantys ir tiesiog gerai išdirbti herojai, kuriems, mano nuomone, puikiai pavyko įsiterpti į rodomą siužetą. Tiesa, minusu daugumai žiūrovų galimai gali tapti pagrindinis antagonistas, kuris, palyginus su visais kitais šios juostos charizmos nestokojančiais veikėjais, atrodo blankiai. Bet kaip ten bebūtų, dalis personažų atsiskleidė puikiai kaip asmenybės, o to tikrai pakako sukurti visai neblogą dramaturgiją ekrane.

Čia ir sustosiu, nes nenoriu atskleisti Jums jokių svarbių siužeto vingių. Apibendrinant, manau, kad tai nereikalingas ir visiškai jokios įtakos „Marvel“ visatai neturintis filmas, bet tuo pačiu jis puikiai atiduoda duoklę Natašos Romanov veikėjai, kas negali nedžiuginti. Todėl jeigu Jums patinka „Marvel“ kinas, patinka veiksmas ir šnipinėjimo tema, ši juosta suteiks Jums didžiulę pramogą.

Techninė juostos pusė

Pernelyg išsiplėsti apie šio filmo techninius niuansus tikrai nereikia, nes tai yra „Marvel“ ir „Walt Disney“. O šios studijos negaili pinigų savo projektams, dėl ko jie atrodo vizualiai taip prabangiai ir kokybiškai. Tai pritaikoma ir filmui „Juodoji našlė“, kuriam buvo skirtas pakankamai solidus biudžetas kaip soliniam filmui.

Labiausiai man patiko ne puikūs specialieji efektai, o būtent produkcijos dizainas bei meninis apipavidalinimas, dėl kurio buvo sukurtas kažkiek naujas ir retai „Marvel“ filmuose pristatomas pasaulio pateikimas. O viskas dėl veiksmo vietos, kurioje ir buvo vystoma esminė siužeto linija. Keistos ir kažkiek stereotipų apie sovietmetį ir Rusiją turinčios dekoracijos, išradingi kostiumai, įtikinamas grimas bei akis kerinčios šukuosenos leido be problemų atsidurti komiksiniame, bet tuo pačiu ir prie tikrovės priartintame pasaulyje.

Pagirti reikėtų ir labai energingą kameros darbą, dėl kurio visos efektingiausios scenos buvo pateiktos iš itin įdomios pozicijos. Garso montažas, kaip ir priklauso tokio pobūdžio kinui – galingas, o vaizdo montažas tvarkingai sudėliojo visus siužetinius akcentus. Muzika filme taip pat puiki ir sukelianti įtampą, o tai, mano nuomone, irgi yra ganėtinai svarbus įrankis norint sukelti žiūrovui neužmirštamą įspūdį salėje.

Aktorių kolektyvinis darbas

Nors čia yra solinis „Marvel“ filmas ir jame nepamatysime populiariausių superherojų, visgi tai visiškai nekenkia šios juostos įvaizdžiui, nes nauji herojai ir aktoriai, kurie juos įkūnijo, ne ką prastesni už šios kino visatos senbuvius.

Taip, pagrindiniame vaidmenyje turime nuostabiąją Scarlett Johansson, kuri ir vaidina gerai, ir vėl iškelia į aukštumas Natašą Romanovą/ Juodąją našlę. Bet visgi didžiausiu siurprizu juostoje tampa Jelena Belova, kurią suvaidino „Oskarui“ nominuota Florence Pugh.

Su kiekvienu nauju filmu šios jaunos aktorės pasirodymai tik dar labiau įrodo, kokį milžinišką talentą ji turi. Ir šis talentas šiame komiksais paremtame filme taip pat pastebimas. Tikiuosi, kad ateityje mums dar ne vieną kartą pavyks pamatyti jos suvaidintą Jeleną.

Be mano paminėtų damų, filme taip pat galime išvysti ir tokius aktorius kaip „Oskaro“ laureatę Rachel Weisz, „Keistų dalykų“ žvaigždę Davidą Harbourą ir charizmatiškus Williamą Hurtą su Ray‘umi Winstone‘u. Ar šie aktoriai irgi vaidino gerai ir įtikinamai? Manau dėl to neturėtų kilti klausimų, nes atsakymas yra akivaizdus – TAIP!

Verdiktas

„Juodoji našlė“ – deramą pagarbą Natašai Romanov atiduodantis šnipų stiliaus veiksmo trileris, kuriame, nors ir netrūksta „Marvel“ kino visatai būdingų niuansų, tačiau dėl individualaus žvilgsnio į šį personažą ir tam tikrų naujovių, juosta savo pateikimu kažkiek nutolsta nuo esminės serijos bei nepasiūlo jai visiškai jokio siužetinio progreso. Tačiau, kaip ten bebūtų, „Marvel“ ir vėl kinuose ir tai negali nedžiuginti.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)