Atrado hipnozės ir įtaigos gebėjimų

1939 metai. Berlynas. Wolfas Messingas sėdėjo gestapo kalėjime ant lovos krašto ir laukė savo mirties. Jis žinojo, kad niekas iš šios kameros nėra išėjęs gyvas. Ir jis turėjo būti vienas jų. Trakštelėjo rakinamų durų užraktas, ir jis suprato, kad viskas baigta. Dabar atėję žmonės Wolfą išsives ir sušaudys. Messingas pakėlė akis ir įdėmiai pažvelgė į savo budelius. Kareiviai su automatais stovėjo it įbesti ir nereagavo. Ir tada Messingas pakilo ir žengė pro juos. Dar vienas žingsnis ir atsargiai uždarė kameros duris. O paskui tyliai nutipeno ilgu kalėjimo koridoriumi... Ir be jokių kliūčių išėjo už kalėjimo vartų. Kai kariai atsipeikėjo, Messingo ir pėdos buvo ataušusios. Tą dieną kaliniui Nr. 3056 pavyko neįmanomas dalykas – jis tapo pirmuoju mirtininku, kuris išėjo iš gestapo kelių vokiečių kareivių akivaizdoje, pasakojo STB televizijos kanalas.

Pabėgęs iš gestapo Messingas kurį laiką slapstėsi, neturėjo ko valgyti, nesudėdavo akių, jautėsi išsekęs. Vyras suprato, kad bet kurią akimirką jį gali vėl sučiupti. Juk už jo galvą paskirtas didžiulis apdovanojimas – 200 tūkst. reichsmarkių. Už tuos pinigus buvo galima nupirkti lėktuvą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)