„Liepos 6-ąją Tautiškos giesmės žodžiai „Vienybė težydi“ Vienybės aikštėje įgauna simbolinę prasmę. Iš čia, drauge su himno suvienytais viso pasaulio lietuviais, siunčiame žinią pasauliui, kad esame laisvi ir didžiuojamės savo valstybe. Todėl šią, naujai kuriamą visus mus vienijančią, tradiciją susirinkti Vienybės aikštėje greta Laisvės paminko ir Karo muziejaus bei sugiedoti Tautišką giesmę esame įsipareigoję tęsti, kad ji taptų neatsiejama miesto gyvenimo dalimi. Ją puoselėti paskatino ir teigiami atsiliepimai, kurių sulaukėme iš pernai šia proga gausiai susirinkusių kauniečių,“ – sako „SBA Urban“ valdybos pirmininkas Lionginas Šepetys.

Kauniečiai himną giedojo gėrėdamiesi rekordine trispalve

Didžiulę trispalvę, kurios plotas prilygsta trims krepšinio aikštelėms, ant verslo centro išskleidė kaskadininkų komanda „Vilkas“, besifilmuojanti garsiausiose kino filmuose su žinomais aktoriais.

Kauniečiai himną giedojo gėrėdamiesi rekordine trispalve

„Šiais metais rekordinę vėliavą iškelti pavyko sklandžiai ir buvo daugiau pasitikėjimo. Pačių sukurtą technologiją, kaip ant 13 aukštų pastato išskleisti beveik 1 300 kv. metrų trispalvę, sėkmingai išbandėme pernai. Nepaisant to, klaustukų dėl vėjo gūsių ir saugumo buvo. Tačiau džiaugiamės, kad šia iškilminga proga gamta nepateikė siurprizų ir susirinkusieji galėjo grožėtis įspūdingu reginiu,“ – sako kaskadininkas Tomas Ereminas.

Susirinkę keli šimtai kauniečių Vienybės aikštėje šalia didžiulės trispalvės mėgavosi Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų kvinteto pasirodymu, o Tautišką giesmę giedojo drauge su viena garsiausių Kauno muzikinio teatro solisčių Nomeda Vilkanauskaitė-Kukulskienė (sopranas).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)