Ingredientai

Šaldytos uogos (vyšnios, avietės ar kitos) 200 g
Uogų likeris 50 ml
Vanilinis plombyras 400 g
Vafliai „Prancūziški pyragėliai“ 8 vnt.
Liofilizuotų uogų milteliai 40 g
Ledai – desertas, kuris nepavaldus metų laikams. Alfas atskleis, kaip pasigaminti traškų ledų suvožtinį.

Gaminimo eiga

1. Baltąjį šokoladą ištirpinkite ant garų vonelės.

2. Į prikaistuvį sudėkite šaldytas uogas, įpilkite pusę likerio, suberkite cukraus, viską pakaitinkite, kol uogos atšils.

3. Krakmolą suberkite į 50 ml vandens, supilkite likusį likerį, viską išmaišykite. Supilkite į uogų tirpalą ir pakaitinkite, kol sutirštės.

4. Ledus supjaustykite riekelėmis, sudėkite kiekvieną gabalėlį tarp dviejų vaflių „Prancūziški pyragėliai“, panardinkite pusę suvožtinio į baltąjį šokoladą, apibarstykite liofilizuotomis uogomis. Patiekite su uogų padažu.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai