Ingredientai
Česnakas
3
skiltelės
Krapai
2
vnt.
Vyšnių lapai
1
sauja
Juodųjų serbentų lapai
1
sauja
Druska
pagal skonį
Porcijos: 5
Gaminimo eiga
1. Agurkus, krapus ir lapus nuplauname, česnako skilteles nulupame ir supjaustome į 2-3 dalis.
2. Į maždaug 3 litrų indą arba stiklainį dedame dalį krapų, serbentų ir vyšnių lapų, česnako, pridedame agurkų ir viršuje sudedame likusius krapus, serbentų ir vyšnių lapus, česnaką.
3. Į vandenį dedame druską (1 litrui vandens - 2 nubraukti šaukštai druskos), gerai išmaišome ir supilame į indą. Paslegiame lėkštele, kad agurkai būtų sūryme.
4. Indą su raugintais agurkais parai paliekame kambario temperatūroje, vėliau dedame į šaldytuvą.
Atsiliepimai