„Kalbėsimės apie platesnę žmogaus teisių darbotvarkę Seimo rudens sesijoje. Taip pat sieksime derinti poziciją dėl šiuo metu tobulinamo Partnerystės įstatymo projekto“, – „Delfi“ sakė V. T. Raskevičius.

Parlamentaras sakė, kad tai bus susitikimas su prezidento patarėjais.

„Dalyvaus penki prezidento patarėjai ir aš bei Laisvės frakcijos seniūnė Ieva Pakarklytė“, – teigė V. T. Raskevičius.

Iniciatyva susitikti buvo iš parlamentaro pusės.

„Aš kreipiausi oficialiu raštu į Prezidentūrą. Oficialiai raštą siunčiau vakar“, – sakė V. T. Raskevičius.

„Delfi“ primena, kad Seime pateikimo stadijoje buvo atmestas ir grąžintas tobulinti daugybę emocijų visuomenėje keliantis lyčiai neutralios Partnerystės įstatymo projektas. Iniciatyvą palaikė 63 parlamentarai, 58 balsavo prieš ir 7 susilaikė. „Laisvės partijos“ pirmininkė Aušrinė Armonaitė patikino, kad tai tikrai ne pabaiga.

„Mes toliau sieksime pokyčių, sieksime, kad visi žmonės būtų lygūs prieš įstatymą, ir niekas nebūtų paraštėse, ir Lietuva pasididžiuodama kovotų už žmogaus teises kaimynystėje, kitur, tačiau užtikrintų ir savo žmonių teises“, – po balsavimo replikavo A. Armonaitė.

Prezidentas Gitanas Nausėda nuosekliai kartoja, kad partnerystės klausimas turi būti išspręstas, tačiau tai neturi prieštarauti Konstitucijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (367)