Ingredientai

Šviežios braškės 1 sauja
Šviežios avietės 1 sauja
Šakelė mėtos arba rozmarino
Avižiniai ledai su avietėmis (patiekti)
Kruopos (tešlos padui kepti) 1 stiklinė
TEŠLAI:
Natūralus mineralinis vanduo 40 g
Šviesusis cukraus sirupas 1 šaukštas
Margarinas „Kepiniams“ 145 g
Miltai 175 g
ŠOKOLADO ĮDARUI:
Grietinėlė 36 % rieb. 350 g
Liofilizuotos braškės 30 g
Porcijos: 3
Alfas kviečia ŠOKOLADAUTI! O tai pradėkite pasigamindami tartaletę su kremišku šokolado ir gaivių uogų įdaru.

Gaminimo eiga

1. Natūralų mineralinį vandenį, šviesųjį cukraus sirupą ir margariną „Kepiniams“ atvėsinkite. Visus tešlai skirtus ingredientus sudėkite į virtuvinį trintuvą ir trinkite, kol susidarys vientisa masė. Gautą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 1 val.

2. Grietinėlę kaitinkite iki užvirimo, kiaušinius išplakite. Šokoladą užpilkite karšta grietinėle, palaikykite 3 min. ir labai gerai išmaišykite. Į gautą masę, nuolat maišant, supilkite kiaušinio plakinį ir maišykite iki vientisos konsistencijos.

3. Tešlą iškočiokite, įklokite į kepimo skardą, subadykite šakute, ant tešlos įklokite sviestinį kepimo popierių ir supilkite kruopas. Kruopas paskleiskite tolygiai, lengvai paspauskite ir kepkite 200oC temp. įkaitintoje orkaitėje 20 min. Praėjus kepimo laikui išimkite kepimo popierių su kruopomis ir kepkite dar 5 min., atvėsinkite.

4. Liofilizuotas braškes supjaustykite į 4–5 dalis, paskirstykite ant kepto tarto pado, pilkite šokoladinę masę, lengvai pramaišykite ir kepkite 200oC temp. įkaitintoje orkaitėje 8–10 min. Iškepus atvėsinkite.

5. Pusę aviečių perpjaukite į dvi dalis, braškes supjaustykite į 2 arba 4 dalis. Uogas tolygiai paskirstykite ant tarto, tartą supjaustykite, dėkite avižinių ledų su avietėmis, papuoškite mėtos arba rozmarino šakele ir patiekite.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai