Belgai ketvirtfinalio etape liepos 2 d. žais su Italijos komanda, kuri aštuntfinalyje šeštadienį po pratęsimo 2:1 įveikė Austrijos vienuolikę.

Rungtynės tarp Belgijos ir Portugalijos vyko tvyrant aukštai oro temperatūrai – joms prasiėjus Sevilijoje termometrai rodė 28 laipsnius.

Įpusėjus pirmajam kėliniui pavojingą baudos smūgį atliko C. Ronaldo, tačiau jo spirtą kamuolį atrėmė belgų vartininkas Thibaut Courtois. Nors portugalai belgų aikštės pusėje lankėsi dažnai, tai buvo vienintelis realus momentas pirmoje mačo pusėje, kai Belgijos rinktinės vartus saugančiam aukštaūgiui teko pademonstruoti savo meistriškumą.

42 min. pati Belgija išsiveržė į priekį – kamuolį galingu ir suktu smūgiu iš už baudos aikštelės ribų į dešinį apatinį vartų kampą pasiuntė Thorganas Hazardas, taip pelnydamas vieną iš gražiausių čempionatų įvarčių.

Komandos išėjo ilsėtis belgams pirmaujant 1:0. Kaip paaiškėjo kiek vėliau, toks rezultatas švieslentėje spindėjo ir mačui pasibaigus, tačiau antroje mačo pusėje įvykių buvo daug.

Vos prasidėjus antrajam kėliniui keitimo pasiprašė Belgijos rinktinės lyderis ir aikštės dispečeris Kevinas De Bruyne, kurį varžovas skausmingai buvo pargriovęs baigiantis pirmajai mačo daliai. Aikštėje vietoje jo pasirodė Driesas Mertensas.

Portugalų atakos tapo vis aštresnės, įtampa aikštėje augo, daugėjo susistumdymų, pražangų. 81 min. T. Courtois atrėmė itin pavojingą Rubeno Diaso smūgį galva, o netrukus po Rafaelio Guerreiro spyrio kamuolys atsimušė į belgų vartų virpstą.

Ir visgi, nors per likusį laiką Portugalijos rinktinė sukūrė dar keletą pavojingų išpuolių, kamuolys „raudonųjų velnių“ vartuose taip ir neatsidūrė – į kitą etapą žengė ir portugalus atostogauti pasiuntė Belgijos rinktinė.

Rungtynių apžvalgą ir įvartį galite pamatyti čia.

Belgijos ir Portugalijos rinktinių rungtynių statistika

Rezultatas

Belgija 1 – 0 Portugalija

42' Thorganas Hazardas [1-0]

Primename, kad Belgijos rinktinė į aštuntfinalį pateko pirmo etapo varžybose neslystelėjusi nė sykio – B grupėje jie 3:0 sutriuškino Rusiją, 2:1 įveikė Daniją ir 2:0 – Suomiją.

Tuo metu Portugalija „mirtininkų“ F grupėje finišavo trečia – 3:0 sutriuškino Vengriją, 2:4 nusileido Vokietijai ir 2:2 sužaidė su Prancūzija.

Kaip jau minėta, belgai ketvirtfinalyje žais su italais, o šiuo metu yra aiški ir dar viena ketvirtfinalio pora – Danijos rinktinė dėl bilieto į pusfinalį susirems su sensaciją pateikusia ir Nyderlandus eliminavusia Čekijos ekipa.

Dar ketverios aštuntfinalio rungtynės bus sužaistos pirmadienį ir antradienį. Pirmadienį Kroatija žais su Ispanija, o Prancūzija – su Šveicarija, antradienį etapą „uždarys“ Anglijos ir Vokietijos bei Švedijos ir Ukrainos akistatos.

Atkrintamųjų varžybų medis

Dėl pandemijos metams atidėtas didžiausias Europos futbolo renginys pirmą kartą apima net 11 skirtingų šalių miestų, kuriuose iš viso varžosi 24 rinktinės.

Į atkrintamąsias varžybas iškops po dvi geriausias kiekvienos grupės komandas bei dar keturios iš šešių, užimsiančių trečias vietas pogrupiuose.

Lygiai mėnesį truksiančio Euro 2020 turnyro nugalėtojai paaiškės finale Londono „Wembley“ stadione liepos 11 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (181)