Trečiosioms savo olimpinėms žaidynėms besiruošiantis J. Kinderis 5 km nubėgo per 15:52,2 min. ir ant apdovanojimų pakylos kopė kartu su antrą vietą užėmusiu Danieliumi Jevensaperiu (16:45,1 min.) ir trečiuoju finišo liniją kirtusiu Martynu Rimkevičiumi (16:50,9 min.).

„Olimpinė diena man visada reiškia labai daug – aš ypatingai ją prisimenu savo gimtajame Panevėžyje. Ne visada pavyksta jose sudalyvauti, nes reikia derintis prie varžybų, bet šį kartą netgi sutapo su kontroline treniruote“, – apie atsiradusią galimybę startuoti Olimpinės dienos bėgimuose pasakojo į Tokiją vyksiantis J. Kinderis.

Tarp moterų greičiausia buvo 2016 metų Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių dalyvė I. Serapinaitė, trasoje sugaišusi 18:51,4 min. Antrosios vietos laimėtoja šiame nuotolyje tapo Orinta Mauraitė (19,29,8 min.), trečiosios – Austė Janušauskaitė (20:59,3 min.).

„Mūsų kitą savaitę laukia Europos čempionatas, tad su treneriu pakalbėjome, kad šis startas bus kaip gera treniruotė prieš startą jame. Trasa buvo labai maloni – nebuvo didelių kalnų, tai tas mane labai pradžiugino“, – šypsojosi penkiakovininkė.

Ieva Serapinaitė

Dvigubai ilgesnėje distancijoje nepralenkiamas buvo Jaunius Strazdas (33:00,1 min.), už savo nugaros palikęs taip pat prizininkais tapusius Tadą Matusevičių (34:13,6 min.) ir Tadą Pultinavičių (34:51,4 min.).

„Visų pirma, esu patenkintas oru, nes pasisekė – pagaliau atvėso šiek tiek ir tai padėjo pasiekti geresnį rezultatą. Buvau netoli geriausio asmeninio laiko, tad esu patenkintas. Smagu, kad sugrįžta renginiai ir galime varžytis bei patirti tą gerą jausmą“, – po finišo kalbėjo čempionas.

Moterų įskaitoje nugalėjo Gitana Akmanavičiūtė. Jos laikas – 38:22,0 min. Antroji finišo liniją kirto Erika Simaitė (42:39,4 min.), trečioji – Evelina Litvin (43:08,7 min.).

Olimpinės dienos bėgimas

„Jau net nesuskaičiuosiu kelintą kartą bėgu Olimpinės dienos bėgimuose, – šyptelėjo laimėtoja. – Džiaugiuosi, kad nebuvo karšta ir lietus atgaivino, tad smagu buvo ir bėgti. Oras – kaip užsakytas, nes vakar buvo saulėta diena, tai buvo sunku, o šiandien oras bėgti tikrai labai geras.“

Sporto šventėje taip pat vyko ir nemokami 500 metrų vaikų bei lietuviškos olimpinės mylios (1988 metrai) bėgimai, o iš viso šiose keturiose trasose savo jėgas išbandė daugiau nei 600 dalyvių.

Visi finišo liniją kirtę sportininkai gavo Olimpinės dienos medalius, bendrųjų įskaitų prizininkai – piniginius prizus ir rėmėjų įsteigtas dovanas, o amžiaus grupėse triumfavusius bėgikus apdovanojo LTeam partneriai.

Finaliniame renginyje vilniečiai ir miesto svečiai dar galėjo save išbandyti ir rogainingo varžybose, taip pat – stebėti įtraukiančius breiko turnyro dalyvių pasirodymus, o dieną vainikavo nemokamas Vido Bareikio koncertas. Jo metu vienas populiariausių šalies atlikėjų atliko ir visai neseniai pristatytą dainą, skirtą į Tokijo olimpines žaidynes vyksiantiems LTeam sportininkams palaikyti.

„Labai smagu, kad yra didelė šventė visiems – šeimoms su vaikais yra labai daug rungčių, tikrai turi visi, kur pasireikšti, kažką išbandyti. Labai puiki atmosfera, graži šventė, tad tikrai ne paskutinį kartą dalyvauju“, – puikiai praleistu šeštadieniu džiaugėsi 10 km bėgimo laimėtoja G. Akmanavičiūtė.

Šiemet Olimpinė diena Lietuvoje minima jau 32-ąjį kartą ir pirmąsyk vyko ne vieną, o net šešias dienas – visą praėjusią savaitę Vilniuje ir jo apylinkėse esančiose sporto bazėse visi norintys taip pat galėjo išbandyti įvairias sporto šakas.

Iki šiol šventė vyko įvairiuose šalies miestuose – Vilniuje, Kaune, Alytuje, Šiauliuose, Panevėžyje ir Klaipėdoje. Praėjusiais metais su pakeistu formatu sporto šventė aprėpė ne tik šalies teritorijoje, bet ir po visą pasaulį išsibarsčiusius lietuvius – buvo surengtas virtualus lietuviškos olimpinės mylios bėgimas, kuriame dalyvavo daugiau nei 3000 tautiečių iš 31 valstybės visuose pasaulio žemynuose.

Kitais metais Olimpinė diena vyks 2022-ųjų Lietuvos kultūros sostinėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)