Rungtynese aktyviau startavo šeimininkai, kurie marijampoliečiams primetė aktyvų spaudimą. Nenuostabu, kad13 minutę pirmą rimtą progą įmušti turėjo „Riteriai“.

Po Valdemaro Borovskio perdavimo iš kairiojo krašto, Mindaugas Grigaravičius stipriai smūgiavo galva baudos aikštelės centre, bet vartininkas Makis Giannikoglou pademonstravo puikią reakciją atremdamas šūvį.

Nors „Sūduvos“ komanda buvo nominalūs rungtynių favoritai, žaidimas Victoro Basadre auklėtiniams nesiklijavo taip, kaip jie norėjo. Dažnai atakos nutrūkdavo perdavimais be adresato baudos aikštelėje arba nesėkmingais reidais šalia baudos aikštelės, o „Riteriai“ žaidė užtikrintai.

Kėlinio pabaigoje vilniečiai turėjo auksinę progą išsiveržti į priekį, kai po Semiro Kerlos pražangos prieš M. Grigaravičių buvo paskirtas vienuolikos metrų baudinys. Tačiau M. Giannikoglou atspėjo nestipraus Angelio Lezamos smūgio kryptį ir išgelbėjo savo komandą nuo nemalonumų.

Po pertraukos buvo paskirtas dar vienas vienuolikos metrų baudinys, bet šį kartą – į „Riterių“ vartus. Teisėjas užfiksavo Gyčio Paulausko pražangą prieš Giedrių Matulevičių. Nors vartininkas Armantas Vitkauskas atspėjo Nicolaso Gorobsovo smūgio kryptį, svečių kapitono smūgiuotas kamuolys suspurdėjo vartų tinkle.

Valdo Trakio auklėtiniai nepasidavė ir spaudimas davė vaisių. 71 minutę varžovų baudos aikštelėje ranka sužaidė „Sūduvos“ kapitonas Vaidas Slavickas, kuris už antrą geltoną kortelę buvo pašalintas iš aikštės. Paskirtą vienuolikos metrų baudinį stipriu šūviu realizavo M. Grigaravičius.

Iki rungtynių pabaigos daugumoje žaidę „Riteriai“ bandė ieškoti galimybių pelnyti pergalingą įvartį, bet svečiams pavyko atsilaikyti ir išsivežti tašką iš sostinės.

Penkis kartus iš eilės nelaimėjusi „Sūduva“ (36 tšk.) bent laikinai taškais susilygino su antroje vietoje žengiančiu „Kauno Žalgiriu“, o „Riteriai“ (22 tšk) taip pat pasivijo penktoje vietoje besirikiuojančią Kauno raj. „Hegelmann Litauen“ komandą.

Rezultatas

„Riteriai“ 1 – 1 „Sūduva“

46' Angelis Lezama („Riteriai“) neįmuštas 11 m baudinys
57' Nicolas Gorobsovas [0-1 – iš 11 m]
70' Vaidas Slavickas („Sūduva“) pašalintas iš aikštės
72' Mindaugas Grigaravičius [1-1 – iš 11 m]

Turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, įvarčių santykis, taškai)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)