Ingredientai

Vidutinių trumpavaisių agurkų 2 vnt.
Ryšulėlio krapų
Skiltelių česnako 2 vnt.
Ryšulėlio svogūnų laiškų
Vidutinio saldžiarūgščio obuolio 1 vnt.
Kefyro 2 stiklinės
Grietinėlės 0.5 stiklinės
Natūralaus gazuoto mineralinio vandens 0.5 stiklinės
Baltojo vyno acto 2 v. š.
Virtų marinuotų burokėlių šaltibarščiams 5 v. š.
Cukraus 0.5 a. š.
Mėsainių bandelių „Brioche“ 2 vnt.
Purškiamo ypač tyro alyvuogių aliejaus
Virto kiaušinio 1 vnt.
Druskos žiupsnelis
Juodųjų pipirų žiupsnelis
Porcijos: 2
Kiekvienos vasaros karaliai – šaltibarščiai. Alfas atskleis, kaip juos pagaminti taip, kad jie atsiskleistų naujais skoniais ir be žado paliktų visus ragaujančius.

Gaminimo eiga

1. Vieną agurką supjaustykite stambesnėmis dalimis, kitą šiaudeliais. Krapus, česnaką ir svogūnų laiškus susmulkinkite, obuolį sutarkuokite stambia tarka.

2. Kefyrą, grietinėlę, natūralų gazuotą mineralinį vandenį ir baltojo vyno actą supilkite į maisto smulkintuvą, sudėkite stambiai pjaustytą agurką, virtus marinuotus burokėlius šaltibarščiams, cukrų, pusę smulkintų krapų, druską, pipirus ir viską sutrinkite iki vientisos masės.

3. Likusius krapus sumaišykite su smulkintu česnaku. Mėsainių bandeles „Brioche“ perpjaukite per pusę, vidines puses papurškite ypač tyru alyvuogių aliejumi ir apskrudinkite įkaitintame grilyje iš abiejų pusių.

4. Skrudintų bandelių vidines puses pabarstykite krapų-česnakų mišiniu ir sudėję bandeles vieną ant kitos palaikykite 1–2 min., kad skoniai įsigertų.

5. Į dubenėlį dėkite šiaudeliais pjaustytus agurkus, svogūnų laiškus, tarkuotą obuolį, pilkite šaltibarščių masę, dėkite per pusę pjautą virtą kiaušinį, pabarstykite juodaisiais pipirais ir patiekite kartu su skrudintomis bandelėmis.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai