Neseniai įvykęs automobilių traiškymo spektaklis – tai kol kas paskutinis tokio tipo parodomasis reginys, per kurį suniokojami nelegaliai į šalį atgabenti automobiliai. Visų Filipinų muitinės biuro nurodymu suknežintų automobilių vertė siekia 1,2 mln. dolerių (virš milijono eurų). Iš viso buvo surengtos dvi specialios akcijos. Per vieną buvo sutraiškyta 14 „Mitsubishi Jeep“ modelių, o per kitą tarp pasmerktųjų atsidūrė net ir „McLaren“ pažiba.

Šios automobilių traiškymo akcijos neatsiejamos nuo tebevykstančios kampanijos, kurios svarbiausia užduotis – užkirsti kelią nelegaliam transporto priemonių importui – problemai, akivaizdžiai neduodančiai ramybės Filipinų prezidentui Rodrigo Duterte. Jo nurodymu panaši akcija buvo surengta ir 2018-aisiais. Tąkart po traktoriaus vikšrais pakliuvo automobilių net už 8 mln. dolerių (6,7 mln. eurų). Pastarųjų akcijų užmojai – ne tokie drastiški ir siaubūniški, tačiau sumanymas metodiškai traiškyti vieną automobilį po kito, siekiant tik vieno tikslo – sunaikinti, žinoma, gali pasirodyti žiaurus.

Vis tiktai to ir siekiama. Viešas automobilių traiškymas, kaip tikimasi, suveiks kaip atgrasymo priemonė – pademonstravimas, kad neteisėtai įvežamų automobilių laukia sunaikinimas jų importuotojų, jų užsakovų ir netgi viso pasaulio akivaizdoje.

Remiantis Filipinų muitinės biuro pateikta informacija, per akciją buvo sunaikinti tokių markių kaip „Lotus“ ir „Bentley“ bei tokių modelių kaip 911, SLK, „Genesis Coupe“ ir (kažkodėl) „Solara“ automobiliai. Vis dėlto kone lenktyninio „McLaren 620R“ sunaikinimas – tai, reikia pasakyti, išskirtinis įvykis. Tokių išleista – vos 350 egzempliorių, ir tai, kad vieno nebėra, reiškia, jog jų pasaulyje dabar – vienu mažiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)