Kaip rašoma novate.ru, didžiausia recepto paslaptis – tinkamai pagamintas marinatas.

Armėniškų šašlykų marinatui jums nereikės nei vyno, nei acto, nei majonezo. Šis marinatas išskirtinis tuo, kad jame pamarinuotą mėsą galima kepti jau po 45 minučių.

Pagrindinis marinato komponentas – nerafinuotas saulėgrąžų aliejus. Jums taip pat reikės svogūnų – 0,5 kg svogūnų 1-am kilogramui mėsos. Tinkamiausios – nedidelės svogūnų galvutės. Prieskonių į šį marinatą galite dėti bet kokių, svarbiausia, kad būtų kvapniųjų ir juodųjų pipirų. Rekomenduojama įberti ir kalendros. Prieskoniai turi būti rupiai sumalti, smulkaus malimo prieskonių nedėkite. Druskos dedama pagal skonį.

Taigi, į emaliuotą puodą įpilkite 200–300 ml saulėgrąžų aliejaus, į jį suberkite prieskonius. Viską kruopščiai išmaišykite ir palikite pastovėti 20 min. Per tą laiką supjaustykite dalį svogūnų dideliais žiedais. Likusius svogūnus supjaustykite mažais gabalėliais, sumaišykite su žiupsneliu druskos ir pertrinkite, kad išsiskirtų kuo daugiau sulčių. Visus svogūnus suberkite į aliejų su prieskoniais, kruopščiai išmaišykite – štai ir pagamintas marinatas.

Būtų puiku, jei tuo metu, kai turėsite pasigaminę marinatą, mėsa šašlykams jau būtų supjaustyta. Jeigu kepsite avienos šašlyką, pjaustykite mažesniais gabalėliais, o jei iš jautienos ar kiaulienos, galima pjaustyti didesniais gabalėliais.

Sudėkite šašlykus į marinatą, išmaišykite, patrinkite mėsos gabalėlius, kad jie kuo geriau susimaišytų su svogūnais. Po 45 minučių galite mauti šašlykus ant iešmų ir kepti.

Tad kodėl armėniški šašlykai iškepa gerokai greičiau už kitokius? Todėl, kad kepant aliejus ima kaisti, tuo pačiu ir mėsa greičiau įkaista.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)