Įsirengti nuosavą namą gali būti nelengva užduotis: reikia atidžiai suplanuoti visas zonas, apgalvoti dekorą ir pan., kad namai būtų ir funkcionalūs, ir jaukūs. Interjero dizainerė D. Sakevičė dalijasi jos kurto interjero vilniečių šeimai nuotraukomis ir pasakoja, kad pagrindinis užsakovų noras buvo turėti minimalistinius ir praktiškus namus, todėl svetainėje nėra kilimo ar kabančių nuleistų šviestuvų. Užuolaidos svetainėje pasirinktos labai lengvo dieninio audinio, kurios tarsi susilieja su šviesiomis sienomis.

„Pirmame aukšte minimalizmą išduoda „nematomos“ durys, sienos be grindjuosčių, šviestuvai, t.y. LED juostos užuolaidų nišoje, priglaistomas dimeriuojamas (šviesos srauto reguliavimas) LED profilis, kuris eina nuo vieno svetainės galo iki virtuvės. Tas pats minimalistinis profilis naudojamas ir virtuvės lubose“, – paaiškina interjero dizainerė.

Svetainėje, anot pašnekovės, palei ilgąją sieną suprojektuotas baldas, kuriame yra dalis atvirų lentynų ir darbo zona. Darbo zonos įkomponavimas vis dar yra populiarus, ypač dabar, kuomet dauguma persikėlė darbus iš biurų į namus.

„Dalis darbo zonos baldo pagaminta iš metalinės konstrukcijos, o atviros lentynos ir stalviršis pagaminti iš ąžuolo masyvo. Apatinė baldo dalis yra su patogiomis spintelėmis ir stalčiais daiktams susidėti. Langas pridengtas plačiomis baltos spalvos medinėmis šviesdengėmis, kurios jaukiai praleidžia saulės šviesos spindulius ir suteikia privatumo tiek dienos metu, tiek ir vakare“, – pasakoja D. Sakevičė.

Interjero dizainerės įrengtas namas (B. Šileikos nuotr.)

Pirmame aukšte, pašnekovės teigimu, yra vos 2 kv.m. vonios kambarys, kuriame yra visi būtini prietaisai: praustuvas, dušas su sulankstoma dušo sienele, pakabinamas klozetas (kurio potinkinį bakelį pavyko paslėpti sienoje), potinkinės maišytuvo ir dušo sistemos, o galinėje sienoje yra didelis veidrodis su šildomu kilimėliu bei šviesių tonų plytelės, kurios vizualiai išdidina erdvę.

Interjero dizainerė pasakoja, kad interjere dėmesys krypsta į eglutės rašto plyteles – pasirinktos trijų skirtingų pastelinių spalvų, kurios pereina iš koridoriaus į virtuvės zoną ir susijungia su parketlentėmis.

„Koridoriaus siena nudažyta pilkšvai ruda spalva, o sienoje esančios durys tarsi „išnyksta“, nes buvo pasirinktas „nematomų“ durų modelis ir spalva tokia pati kaip ir sienos. Virtuvės zoną pratęsiame tokios pat spalvos kaip ir siena, kuri šiame projekte iš tiesų nemaža. Vienoje jos dalyje yra spintelės palei visą sieną, kurioje yra: integruotas šaldytuvas, orkaitė, mikrobangų krosnelė ir spintelės iki lubų. Įmontuojamas gartraukis pasislėpė medžio imitacijos plokštės spintelėje. Sienelę šįkart papuošė dažytas stiklas, kuris yra tiek praktiškas, tiek puikus dizaino elementas interjere“, – pasakoja pašnekovė.

Interjero dizainerės įrengtas namas (B. Šileikos nuotr.)

Ji tęsia, kad pusbario zona tarsi atskiria virtuvę nuo bendros erdvės. Individualiai gaminamiems baldams naudota ta pati pilkšvai ruda plokštė – tiek virtuvės baldams, tiek darbo zonoje, tiek ir TV baldo spintelė, išlaikant vientisumą. Juodi jungikliai, rankenėlės, šviestuvai, juodos metalinės stalo ir kėdžių kojos, metaliniai turėklai ir kitų juodų detalių kartojimas interjere sukuria kontrastą ir elegantišką paprastumą. Žalia sofa svetainėje pagyvina interjerą ir harmoningai įsilieja į visumą.
Visame name yra sudėtos kokybiškos, natūralios šiek tiek balinto ąžuolo spalvos parketlentės, prie jų priderintos ir ąžuolo pakopos bei priešpakopiai. Laiptų konstrukciją puošia metaliniai laiptų turėklai, kurie sukuria modernumo ir lengvumo įspūdį.

„Metalinė konstrukcija turėklams buvo gaminta pagal užsakymą ir ji tęsiasi iki antro aukšto, o užlipus metalinę konstrukciją pratęsėme iki lubų ir suprojektavome atviras natūralaus ąžuolo lentynas, kurios yra lyg tęstinumas pirmojo aukšto darbo zonos baldo ir taip funkcionaliai suprojektavome nedidelę koridoriaus erdvę antrame aukšte. Antrame aukšte esantys miegamieji kambariai įrengti naudojant tų pačių atspalvių kombinacijas, tokiu būdu išlaikant harmoniją ir vientisumą visame interjere“, – pažymi interjero dizainerė.

Pasidairykite!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)