„Susisiekite su manimi“, – juokėsi A. Jarmolenka per spaudos konferenciją, statydamas prieš save ir „Coca-Cola“ ir nealkoholinio alau „Heineken“ buteliukus.

Ukrainos rinktinės žvaigždė buvo itin gerai nusiteikusi po ketvirtadienio rungtynių su Šiaurės Makedonija, kuriose pelnė įvartį, atliko rezultatyvų perdavimą ir padėjo savo nacionalinei ekipai laimėti 2:1.

Prisiminęs virusiniu tapusį epizodą, kai C. Ronaldo per spaudos konferenciją patraukė į šalį du „Coca-Cola“ buteliukus ir pakvietė gerti vandenį, A. Jarmolenka pasielgė visiškai priešingai nei Turino „Juventus“ žvaigždė.

„West Ham“ žaidžiantis ukrainietis per spaudos konferenciją pasiteiravo, ar gali kai ką padaryti.

„Mačiau, kaip Ronaldo patraukia „Coca-Cola“ buteliukus į šalį. Aš padėsiu juos čia ir „Heineken“ buteliuką štai čia, prieš save. Vaikinai, susisiekite su manimi“, – juokėsi jis.

Priminsime, kad Budapešte, vos tik atėjęs, C. Ronaldo nuo stalo patraukė du ant jo stovinčius „Coca-Cola“ gėrimo buteliukus ir į ranką paėmė vandens talpą. „Gerkite vandenį“, – iškėlęs vandens buteliuką į viršų paragino Cristiano, netrukus nemaloniu tonu pro dantis ironiškai iškošęs „Coca-Cola“ gėrimo pavadinimą, leisdamas suprasti, ką galvoja apie šį limonadą.

Puikia fizine forma išsiskiriantis 36-erių C. Ronaldo garsėja kaip sveikos gyvensenos propaguotojas ir vengia daug cukraus turinčių produktų: viename iš savo naujausių interviu portugalas tvirtino likęs pasibaisėjęs, kai sūnus jo paprašė nupirkti „Coca-Cola“ gėrimo ir bulvių traškučių. Tiesa, teisybės dėlei reikia priminti, kad kadaise žaisdamas Anglijoje pats C. Ronaldo buvo vienu iš šios kompanijos reklaminių veidų.


Kaip skelbia „The Athletic“, toks vienos ryškiausių pasaulio futbolo žvaigždžių poelgis turėjo įtakos „Coca-Cola“ kompanijos akcijų kainai. Pirmadienį atsidarius biržoms vienos akcijos vertė siekė 56,1 JAV dolerio, tačiau baigiantis Portugalijos rinktinės spaudos konferencijai, akcijos kaina smuko iki 55,2 JAV dolerio.

C. Ronaldo pavyzdžiu pasekė ir Prancūzijos rinktinės žaidėjas Paulis Pogba, po rungtynių su Vokietija Miunchene vykusios spaudos konferencijos metu nuo stalo patraukęs kito oficialaus čempionato rėmėjo – „Heineken“ buteliuką.


Portugalo virusu užsikrėtė ir kiti. Italijos rinktinės saugas Manuelis Locatelli pasielgė lygiai taip pat, kaip C. Ronaldo, patraukdamas į šoną abu „Coca-Cola“ buteliukus.


Savo ruožtu Belgijos nacionalinės ekipos puolėjas Romelu Lukaku užėmė ukrainiečio A. Jarmolenkos poziciją, kviesdamas garsaus gazuoto gėrimo gamintojus susisiekti su jo agentūra „Roc Nation“ ir susitarti dėl bendradarbiavimo.


Dar kitaip pasielgė anglų žvaigždė Harry Kane'as. „Tottenham Hotspur“ puolėjas, kuris anglų gretose penktadienį susigrums su Škotija, galvoja, kad rėmėjai turi visas teises demonstruoti savo produktus turnyro metu ir nesupranta, kodėl reikėtų pūsti burbulą.

„Mano nuomone, rėmėjai gali daryti, ką nori, jei jie už tai paklojo savo pinigus. Tačiau aš dėl to labai nesuku galvos, visos mano mintys dabar – apie rungtynes su Škotija“, – sakė H. Kane'as.

Jokių problemų dėl gaivinančio gėrimo neturėjo Rusijos rinktinės strategas Stanislavas Čerčesovas, kuris demonstratyviai buteliuką atsidaręs kitu buteliuku per spaudos konferenciją atsigėrė „Coca-Cola“ limonado.

Savo ruožtu turnyro organizatorė UEFA ketvirtadienį perspėjo visas rinktines ir futbolininkus dėl elgesio spaudos konferencijų metu.

Anot Europos futbolo federacijų asociacijos, rėmėjai „yra gyvybiškai svarbūs“ rengiant panašaus pobūdžio turnyrus, todėl toks žaidėjų elgesys nėra priimtinas ir trukdo bendradarbiavimui su partneriais.

Pati bausti žaidėjų dėl jų elgesio UEFA neketina, tačiau pažymi, kad teisinėse sutartyse su čempionate dalyvaujančių šalių federacijomis yra numatytos tam tikros finansinės sankcijos.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)