M. Tobey pratęsė slovėnų „natūralizacijos“ tradicijas – prieš tai komandą sustiprinę buvo jo tautiečiai Anthony Randolphas ir Jordanas Morganas.

Kovai dėl olimpinio kelialapio slovėnai iš pradžių ketino pasitelkti kitą „natūralizuotą“ aukštaūgį – Bosnijoje ir Hercegovinoje gimusį Aleną Omičių, vis dėlto jo rinktinėje nebebus.

M. Tobey teigė esantis pasiruošęs padėti Slovėnijai viskuo, kuo tik pajėgs.

„Žinau, koks svarbus krepšinis šiai šaliai, kokia turtinga jos istorija. Labai džiaugiuosi tokia galimybe“, – teigė 213 cm ūgio krepšininkas, kuris Europos Sąjungos valstybių klubuose nebebus laikomas legionieriumi.

„Labai ačiū Slovėnijos vyriausybei, vidaus reikalų bei švietimo, mokslo ir sporto ministrams, olimpiniam komitetui ir visiems kitiems, kurie padėjo M. Tobey ypatingos skubos tvarka gauti pilietybę. Jis yra puikus ir talentingas vaikinas, kuris mums daug padės“, – pridūrė Slovėnijos krepšinio asociacijos prezidentas Matejus Erjavecas.

Pirmieji pranešimai, kad M. Tobey gali būti suteikta Slovėnijos pilietybė, pasirodė praėjusį savaitgalį, tad šis klausimas buvo išspręstas tiesiog žaibiškai.

M. Tobey su pertrauka „Valencia“ (Ispanija) klube rungtyniauja nuo 2017-ųjų. Praėjusiame Eurolygos sezone Slovėnijos rinktinės snaiperio Klemeno Prepeličiaus komandos draugo statistika Eurolygoje siekė 9,6 taško ir 5 atkovotus kamuolius.

Nors pasipildė naujoku, slovėnai vieną svarbų žaidėją ir prarado.

Trečiadienį paaiškėjo, jog Lukos Dončičiaus jau sulaukusiai Slovėnijos rinktinei olimpinėje atrankoje nepadės Žanas Šiško.

Žanas Šiško

23-ejų Miuncheno „Bayern“ (Vokietija) atsarginis atakų organizatorius dar kelias savaites turės gydytis įsisenėjusią šlaunies traumą. A. Sekuličius jau išbraukė gynėją iš rinktinės sąrašų.

Ž. Šiško praėjusiame Eurolygos sezone fiksavo 4,3 taško ir 3,3 rezultatyvaus perdavimo vidurkius.

Trečiadienį vakare Rijekoje slovėnai sužais pirmas kontrolines rungtynes su Kroatijos rinktine. Penktadienį Liublianoje komandos susitiks dar kartą.

Olimpiniame atrankos turnyre, kuris Kaune prasidės birželio 29-ąją, L. Dončičius ir kompanija pirmame etape žais su Lenkijos ir Angolos rinktinėmis.

Kitą pogrupį sudarys Lietuva, Venesuela ir Pietų Korėja. Į olimpines žaidynes Tokijuje vyks tik turnyro laimėtojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)