Trečią kartą gyvenime (pirmus du 1999 ir 2001) Ispanijos čempionatą laimėjęs 216 cm ūgio milžinas nepaskelbė apie karjeros pabaigą.

Viena ryškiausių figūrų nugalėtojų gretose per antras rungtynes su „Real“ tapęs Pau į principinių varžovų krepšį sumetė 11 taškų, atkovojo 6 kamuolius ir rungtynes baigė su 19 taškų. „Barcelona“ laimėjo 92:73, o čempionų taurę kartu su kapitonu Pierre'u Oriola į viršų iškėlęs veteranas spaudos konferencijoje šypsojosi:

„Negaliu būti labiau dėkingas, nei dabar esu. Kapitonas manęs pareikalavo kelti taurę kartu, jaučiuosi pagerbtas ir įvertintas. Buvo labai sunkūs metai, esu nepaprastai laimingas dėl savo priimto sprendimo sugrįžti čia, į Barseloną, dėl sukurtų sąlygų ir aplinkos, kurioje mane priėmė.“

„Taip, tai gali būti paskutinės rungtynės. Tačiau kiekvieną kartą jos gali būti paskutinės. Dabar svarbiausia pailsėti, ramiai suplanuoti ateitį. Esu labai patenkintas, turėjęs galimybę tokiose aukštumose žaisti visą savo karjerą, paneigti visas prognozes“, – aptakiai apie savo planus kalbėjo „Barcelonos“ aukštaūgis.

Tiesiai šviesiai paklaustas, ar padės Ispanijos rinktinei Tokijo olimpinėse žaidynėse, P. Gasolis tvirtino apie tai bendravęs su komandos vadovais ir treneriu.

„Šnekėjomės su treneriu Sergio Scariolo. Federacija visuomet mane palaikė ir tikisi, kad aš galėsiu dalyvauti. Dabar buvau susikoncentravęs į sezono pabaigą su „Barcelona“. Artimiausias dienas ramiai praleisiu su šeima. O vėliau mintys jau nukryps į rinktinę ir ateities planus“, – tvirtino krepšininkas.

Geras P. Gasolio draugas Juanas Carlosas Navarro, šiuo metu einantis „Barcelonos“ klubo krepšinio sekcijos vadovo pareigas, tvirtino dar bandysiantis įkalbėti aukštaūgį pasilikti ekipoje ir kitą sezoną.

„Pau ramiai judėjo nuo rungtynių iki rungtynių, matėme, kaip jo forma gerėjo, kaip jis prisidėjo prie komandos žaidimo. Mums visiems patiktų, jeigu jis pasiliktų, tačiau tai yra jo asmeninis sprendimas. Apie tai jo jau teiravomės, teirausimės iš naujo, tačiau situacija yra gana komplikuota“, – pažymėjo J. C. Navarro.

P. Gasolis per savo klubinę karjerą yra du kartus tapęs NBA čempionu su Los Andželo „Lakers“ komanda. Europoje iki pilno apdovanojimų komplekto jam trūksta Eurolygos čempiono titulo, greta kurio katalonas su „Barcelona“ buvo praėjusio mėnesio pabaigoje, tačiau turnyro finale ekipa nusileido Stambulo „Anadolu Efes“ krepšininkams.

Su Ispanijos rinktine P. Gasolis tris kartus laimėjo Europos čempionatą, sykį tapo pasaulio čempionu, olimpinėse žaidynėse yra iškovojęs du sidabro medalius ir vieną bronzą.

„Barcelona“ Ispanijos čempione tapo 16 kartą istorijoje. Katalonijos komanda tai padarė po pertraukos – paskutinį sykį ACB pirmenybes ji buvo laimėjusi dar 2014-aisiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)