Tibesčio provincijoje yra likę daug Libijos armijos per 9-ojo dešimtmečio konfliktą su Čadu padėtų minų, naujienų agentūrai AFP sakė provincijos gubernatorius Ali Maide Kebiras.

„Transporto priemonė, kuria važiavo 10 aukso kasėjų, pasiklydo minų lauke Tanua ir užvažiavo ant minos... Žuvo aštuoni ir buvo sužeisti dar du žmonės“, – sakė jis.

Incidentas įvyko sekmadienį. A. Maide Kebiras pridūrė, kad abu sužeisti kalnakasiai hospitalizuoti, bet vieno nudegimai didesni nei kito.

Tibestyje, kur Čado armija kovoja su nelegalia aukso kasyba ir narkotikų kontrabanda, dažnai įvyksta susirėmimų; valdžia taip pat bando užkirsti kelią Čado sukilėlių įsiveržimams iš už Libijos sienos.

Pasak armijos, ilgametis Čado prezidentas Idrissas Deby Itno balandžio mėnesį per kovos veiksmus šalies vakaruose žuvo vadovaudamas operacijoms prieš vieną sukilėlių koaliciją, patekusią į šalį iš Libijos per Tibestį.

Žuvus I. Deby Itno, 30 metų valdžiusiam šalį geležiniu kumščiu, šalies vairą kaip karinės chuntos lyderis perėmė jo 37 metų sūnus Mahamatas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)