Į tai atsakę specialistai taip pat patikino, kad norint pasikepti mėsą prie salotų ar keletą daržovių, visai nebūtina išleisti tūkstančių. Prieš perkant grilį svarbiausia žinoti vieną vienintelį dalyką: savo poreikius.

Kokio dydžio ir kur naudosite

Pirmiausia reikia atsiminti, kad jei norite grilį naudoti buto balkone, jis turi būti elektrinis ar dujinis. Kitais atvejais gali būti ir kūrenamas anglimi, medžio granulėmis ar malkomis.

Įmonės „Makveža“ marketingo vadovas Nerijus Višinskas patarė renkantis grilį atkreipti dėmesį ne tik į jo dydį, bet ir į tai, kiek dažnai bei ilgai planuojate juo naudotis.

„Renkantis grilį rekomenduojame atsižvelgti į jo skersmens išmatavimus bei ar jame yra anga, skirta oro padavimo reguliavimui. Pirkėjams, kurie nori grilius naudoti ilgiau nei kelis sezonus, rekomenduojame įsivertinti medžiagą, iš kurio jis pagamintas. Kilus klausimams visuomet galima pasikonsultuoti su mūsų darbuotojais. Taip pat, žinoma, visuomet svarbi ir tinkama grilio priežiūra, padedanti jam tarnauti ilgiau“, – sakė jis.

O „Topo centro“, produkto vadybininkė Ieva Račkauskaitė papasakojo ir apie papildomų funkcijų galimybę.

„Renkantis grilį pirmiausia reiktų apsvarstyti, kiek žmonių paprastai valgys juo gamintus patiekalus. Taip pat – kaip dažnai norėsite gaminti maistą, eksperimentuoti, kiek papildomų funkcijų reikės, pvz., lėtas kepimas, rūkymas, t.t. Labai svarbu pasirinkti ir kepsninės tipą – galite rinktis anglines, dujines ir dabar ypač populiarias kamado tipo kepsnines“, – vardijo specialistė. Pagal poreikius, kuriuos nusistatysite prieš pirkdami, bus lengviau išsirinkti pačią prekę.

Nuo 20 iki kelių šimtų eurų

Svarbu žinoti, kad bet ir su pigiausiu rinkoje esančiu griliu vis tiek galima įgyvendinti pagrindines jo funkcijas. Jei norite tik pasikepti mėsos prie salotų, visai nebūtina išleisti tūkstančių.

N. Višinskas įvardijo ir kainas: pasirodo, grilį galima įsigyti ir už 20 eurų: „Atsižvelgiant į tai, kad lietuviams maisto kepimas ant žarijų tarsi yra jų kraujyje, turime platų grilių asortimentą. Šiuo metu asortimente pigiausia yra 30 cm skersmens anglies kepsninė, kurios kaina prasideda nuo 20 eurų, o brangiausia – keramikinė kepsninė, dar vadinama „kiaušiniu“, kainuojanti daugiau kaip 600 eurų.

Ir taip, net ir su pigiausiu griliu – 30 cm anglies kepsnine – galima įgyvendinti pagrindines jo funkcijas, pavyzdžiui, išsikepti mėsos produktus, daržoves.“

I. Račkauskaitė pabrėžė, kad kokybė visgi tikrai priklauso nuo kainos, todėl ilgainiui dauguma žmonių linkę paprastesnes kepsnines keisti brangesnėmis.

„Nenuostabu, kad pirmąją kepsninę įsigiję pigesnę, po metų ar kelių klientai dažnai ją atsinaujina. Premium prekių ženklai naudoja kokybiškesnes medžiagas, daugiau investuoja į kepsninių tobulinimą, kiekvienais metais pristato naujus modelius, užtikrina ilgalaikę garantiją. Tačiau tai jokiu būdu nereiškia, kad pigesnės kepsninės neatliks savo pagrindinės funkcijos. Tiesiog dažnai jomis naudotis ir iškepti gerą kepsnį gali būti kiek sudėtingiau arba su tokia kepsnine gaminti galėsite tik mėsą, o ne, pavyzdžiui, picas ar mėsainius“, – sakė I. Račkauskaitė.

Kiaušinių populiarumo viršūnė

N. Višinskas pastebėjo, kad šiuo metu populiariuosius grilius-kiaušinius yra matę greičiausiai visi, besidomintys maisto gaminimu ir grilinimo kultūra.

„Iš kitų grilių šis išsiskiria savo funkcionalumu – jame galime išsikepti viską – nuo kepsnio iki pyrago, tad kasmet šios prekės pardavimai vis auga“, – sakė jis.

Griliai-kiaušiniai itin populiarūs ir socialiniuose tinkluose. Kai kurie žinomi maisto gaminimo mėgėjai netgi rodo, kaip tokiame grilyje iškepti pyragą ar bandelių, kiti tiesiog rengia didelius kepsnių vakarus.

I. Račkauskaitė sutiko, kad šie griliai – išskirtinai funkcionalūs: „Jie gali kepti įprastai ir lėtai, rūkyti. Ilgai išlaiko šilumą. Galima mėgautis tobulai iškepta mėsa, žuvimi, daržovėmis, pica, kokios būna tik restorane. Šios kepsninės pagamintos iš itin karščiui atsparių medžiagų, jas galima naudoti net ir žiemą. Iš esmės, su tokiomis kepsninėmis riboti gali nebent vaizduotė.“

Šiuo metu populiariausi griliai-kiaušiniai – Kamado.

„Tai yra visiška kepsninių klasika, todėl nėra nuostabu, kad juos renkasi vis daugiau pirkėjų. Jie naudoja nedaug anglių, yra universalūs, lengva prižiūrėti, valyti“, – populiarumo paslaptį įvardijo N. Višinskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)