Sekmadienį ACB lygos finalo pirmose rungtynėse Š. Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ išvykoje 89:75 (15:20, 18:16, 29:16, 27:23) parbloškė „Real“ ir trumpoje serijoje iki dviejų pergalių perėmė aikštės pranašumą.

Po pergalės Jasikevičius buvo įsitikinęs, jog antradienį jo auklėtinių laukia „daugelį tokių karų išgyvenusi čempionų komanda“.

„Antradienį turime didelę galimybę laimėti titulą, tačiau žinome, kad laukia čempionų komanda, kuri išgyveno daugelį tokių karų su tuo pačiu treneriu ir žaidėjais.

Po 48 valandų prasidės naujas karas“, – įsitikinęs lietuvis.

Š. Jasikevičius išskyrė puikų Cory Higginso žaidimą.

Jis svariai prisidėjo prie trečio kėlinio laimėtos atkarpos 17:0, kurioje amerikietis pelnė 10 taškų, o svečiai įgijo dviženklę persvarą (54:44).

Iš viso C. Higginsas pelnė net 26 taškus, jis pataikė 6/9 dvitaškių, abu mestus tritaškius ir 8/10 baudų.

„Cory sužaidė puikų mačą, jis vedė ekipą į priekį, buvo lyderis ne tik puolime, bet ir tvirtas gynyboje“, – teigė Š. Jasikevičius.

„Turime galimybę laimėti titulą savo namuose, tačiau privalome žaisti taip, kaip tą darėme trečiame ir ketvirtame kėliniuose, bet ne kaip rungtynių pirmoje pusėje.

Sužaidėme labai skirtingas dvi rungtynių puses. Iki pertraukos nebuvome susikaupę, geriausias dalykas čia buvo rezultatas, jog atsilikome tik 3 taškais.

Trečiame ketvirtyje žaidėme gerą krepšinį, mokėjome geriau įvertinti situacijas, buvome daug agresyvesni, veržėmės arčiau krepšio ir žaidėme savo krepšinį“, – reziumavo Š. Jasikevičius.

Anot C. Higginso, komanda antroje rungtynių pusėje parodė savo charakterį ir tinkamai sureagavo po prastokos pirmosios rungtynių pusės.

„Startavome ne taip, kaip norėjome, bet daug dirbome ir ištaisėme klaidas. Parodėme charakterį ir sutelkėme savo dėmesį į žaidimą“, – kalbėjo C. Higginsas.

Antrosios ir, galbūt, paskutinės finalo serijos rungtynės bus žaidžiamos antradienį, birželio 15-ąją Barselonoje. Jeigu prireiks trečiųjų, jos ketvirtadienį, birželio 17-ąją vyks Madride.

Per visą istoriją „Barcelona“ Ispanijos čempione yra tapusi 15 sykių, tačiau paskutinį kartą tai padarė dar 2014-aisiais. „Real“ pirmenybes laimėjo 13 sykių, paskutinį – 2019-aisiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)