Laimei, vietovė, kurioje gyvenu, yra nedidelė, gerai pažįstama ir judėjimas joje nesmarkus. Greitai galima pastebėti atvažiuojančią mašiną, sumažinti greitį ir sukaupti dėmesį. Be to, keliai čia tokie siauri, kad mašinos vis viena turi sustoti, jog prasilenktų viena su kita, ypač jeigu viena iš jų – autobusas arba sunkvežimis.

Tačiau gyvenant vietovėje, kurioje mašinų nedaug, dingsta budrumas ir posūkiai daromi nepasižiūrėjus, ar kas nors atvažiuoja, nes dažniausiai niekas neatvažiuoja. Bet taip būna ne visada.

Paskutinis mano nutikimas prie vairo buvo ir netikėtas, ir juokingas tuo pačiu metu. Vieną trečiadienį važiavau paimti savo dukters klasės draugių į plaukimo būrelį. Mergaitės paprastai manęs laukia prie pašto dėžučių, priešingoje kelio pusėje. Norėdama prie jų privažiuoti, turiu padaryti U tipo posūkį prieš tai – žinoma, pažiūrėjusi, ar neatvažiuoja mašina iš priešingos kelio pusės, nuo kalnelio.

Važiuodama pašto dėžučių link staiga pastebėjau, kad mergaitės, užuot laukusios prie dėžučių, stovėjo pievoje už medžių ir krizeno.

Pravažiuodama užsižiūrėjau į jas ir tuo pačiu metu dariau platų posūkį į kairę. Ar kas atvažiuoja iš priešingos eismo juostos – nepatikrinau. O ten nuo kalnelio riedėjo nedidelis raudonas automobilis. Greitai ištiesinau vairą, kad mašina pravažiuotų ir tik tada pasukau.

Juokingiausia ir netikėčiausia buvo tada, kai pamačiau, kas sėdėjo prie mašinos vairo. Ten sėdėjo mano buvusio vyro dabartinė sugyventinė. Man atrodo, jai iš netikėtumo net plaukai ant galvos atsistojo. Ji pravažiavo nustebusiu ir išbalusiu veidu. Laimei, mes nesusidūrėme. Truputį pyktelėjau ant mergaičių, kad jos taip sumanė pajuokauti, ir pakviečiau jas į mašiną signalu. Jos atbėgo linksmos ir net nepagalvojo, kad tokiais pokštais gali ir avariją sukelti.

Man, turinčiai didesnę gyvenimo patirtį, nutikimas pasirodė juokingas.

Šis pasakojimas dalyvauja konkurse „NežVairuok“. Siųskite savo istoriją adresu pilieciai@delfi.lt ir laimėkite „iPhone 11“ telefoną bei ERGO draudimą metams! Konkurso taisykles rasite paspaudę štai čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)