Buvo rugsėjo vidurys. Didieji vasaros karsčiai jau traukėsi ir ruošėsi ilgam žiemos miegui, tačiau oras dar buvo maloniai šiltas. Žinoma, atėjus vakarui, jau reikėjo apsivilkti šiltesnį švarkelį, bet dienos metu galėjome patogiai jaustis ir su šortais bei maikutėmis trumpomis rankovėmis. Dažniausiai tokiu metu jau trindavome mokyklos suolus ir klausydavome, kaip mokytojai, lyg užsikirtusios patefono plokštelės, kartoja įkyrėjusią mokslo mantrą: mokytis, mokytis ir, dar kartą, mokytis. Taip buvo visuomet, bet ne šį rudenį. Tas laikas jau praėjo. Mes baigėme mokyklą.

Praėjo jau dvi savaitės, kai atsisveikinome su Reičel. Ji išvyko į Kauną, kur pradėjo medicinos studijas. Atsisveikinimas buvo graudus ir nemalonus mums abiem. Ji verkė padėjusi man galvą ant krūtinės, o aš stengiausi atrodyti vyriškai ir, glostydamas jos juodus kvepiančius plaukus, žadėjau, kad viskas bus gerai. Ar pats tuo tikėjau? Ne. Bet taip reikėjo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)