„Dabar kartu su maža UAF emblema trišakio pavidalu su užrašu „Ukraine“ visuose oficialiuose UAF renginiuose, renginiuose tarptautinėje arenoje, kuriuose dalyvauja UAF atstovai, ir nacionalinių komandų varžybose bus naudojama didelė emblema – Ukrainos žemėlapis su trišakiu centre“, – penktadienį socialiniame tinkle „Facebook“ parašė A. Pavelka.

Pasak jo, asociacijos vykdomasis komitetas patvirtino minėtus šūkius, nes jie jau daugelį metų milijonų sirgalių naudojami yra sveikinimas per visas šalies rinktinės varžybas.

„Unikalus nacionalinis futbolo kodas, kuris yra šiuose atributuose, suvienijo visus ukrainiečius iš skirtingų Ukrainos regionų bei mūsų tautiečius iš skirtingų šalių ir žemynų. Esame įpareigoti ir turime garbę jį apsaugoti ir užpildyti nauja vienybės jėga! Sveikinu visą futbolo Ukrainą su šiuo istoriniu sprendimu!“ – rašė A. Pavelka.

Ant naujos Ukrainos rinktinės uniformos, pristatytos birželio 7 dieną prieš Europos čempionatą, yra du užrašai: apykaklės išorėje pusėje – „Šlovė Ukrainai!“, vidinėje – „Šlovė didvyriams!“

Europos futbolo asociacijų sąjunga (UEFA) ketvirtadienį pareikalavo Ukrainos pašalinti pastarąjį Rusijos protestą išprovokavusį „politinį šūkį“.

Vis tik UEFA neturi pretenzijų dėl išorinėje pusėje išsiuvinėto šūkio „Šlovė Ukrainai“, nes „atskirai jis gali būti traktuojamas kaip bendrinė ir nepolitinė frazė, turinti bendrą nacionalinę reikšmę“.

A. Pavelka skubiai išskrido į Romą derėtis su UEFA dėl reikalavimo pakoreguoti uniformą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)