Dėl pandemijos metams atidėtas pirmenybes praleis tokie grandai kaip į geriausio planetos vartininko titulą nuolat pretenduojantis slovėnas Janas Oblakas ar tą patį puolėjų kategorijoje pradedantis daryti norvegas Erlingas Haalandas.

Tačiau su šiomis netektimis futbolo mėgėjai turėjo apsčiai laiko susitaikyti, kadangi įžymybių rinktinės tiesiog neįveikė atrankos barjerų.

Įdomiau pasižvalgyti po komandas, kuriose dėl vienokių ar kitokių priežasčių nebus kai kurių puikiai visame žemyne žinomų veidų.

Galima tik spėlioti, tačiau atrodo, kad jei visi jie būtų surinkti į vieną ekipą, pastaroji pajėgtų kaip reikiant patriukšmauti čempionate ar net pasivaržyti su favoritais.

Į sąrašą neįtraukti koronavirusu prieš pirmenybių startą užsikrėtę futbolininkai: ispanai Sergio Busquetsas ir Diego Llorente, švedai Dejanas Kulusevskis ir Mattiasas Svanbergas, škotas Johnas Fleckas. Jie gali suspėti pasveikti anksčiau nei baigsis turnyras ir prisijungti prie tautiečių.

Tiesa, to paties nepasakysi apie Nyderlandų ir „Valencia“ klubo vartų sargą Jasperą Cillesseną, kuris po teigiamo testo vis dėlto buvo išbrauktas iš savo rinktinės sąrašo. Analogiškai likimas susiklostė ir Rusijos bei Sankt Peterburgo „Zenit“ saugui Andrejui Mostovojui.

Kaip ir kitas čempionato dalyvių ekipas, taip ir „vaiduoklių rinktinę“ sudaro 26 pavardės, suskirstytos į pagrindinę ir atsarginę sudėtis.

Primename, kad Europos čempionatą penktadienį, nuo 22 val. Lietuvos laiku, Romoje atidarys A grupės akistata tarp Italijos ir Turkijos.

Starto vienuolikė

Vartininkas:

Marcas-Andre ter Stegenas (Vokietija)

„Barcelona“ atstovą eliminavo kelio operacija, tačiau Vokietijos rinktinės strategas Joachimas Lowas vis tiek gali kliautis Manuelio Neuerio paslaugomis, ir tik jei pastarasis taip pat susižeis, rimčiau pasiges M. A. ter Stegeno.

Marcas-Andre ter Stegenas

Gynėjai:

Trentas Alexanderis-Arnoldas (Anglija)

„Liverpool“ krašto gynėjas praleis pirmenybes dėl šlaunies traumos, vis dėlto anglų vairininkas Garethas Southgate'as gali guostis tuo, jog turi nemažą šios pozicijos žaidėjų pasirinkimą.

Virgilas van Dijkas (Nyderlandai)

„Liverpool“ gynybos asas – didžiulė netektis ne tik visą sezoną be jo žaidusiam klubui, bet ir olandų rinktinei. Dar praėjusį spalį kelio raiščius nusitraukusiam 29-erių futbolininkui taip ir nepavyko suspėti visiškai išsigydyti traumos.

Sergio Ramosas (Ispanija)

Ispanijos treneris Luisas Enrique suabejojo, ar traumų šiame sezone kamuotas 35-erių veteranas bus geros sportinės formos, ir neįtraukė Madrido „Real“ kapitono į savo sudėtį.

Theo Hernandezas (Prancūzija)

Puikų sezoną „Milan“ klube sužaidęs 23-ejų krašto gynėjas pagrįstai tikėjosi Didier Deschampso kvietimo, bet pastarasis pasirinko kitus ginklus.

Theo Hernandezas

Saugai:

Ivanas Rakitičius (Kroatija)

Pasaulio vicečempionų lyderio Lukos Modričiaus partneris aikštės viduryje nusprendė baigti karjerą rinktinėje, nors jam tik praėjusį pavasarį sukako 33-eji.

Marco Reusas (Vokietija)

Ilgametis rinktinės karys ir Dortmundo „Borussia“ siela pranešė po pasitarimo su J. Lowu nutaręs vasarą skirti poilsiui ir traumų prevencijai.

Saulis Niguezas (Ispanija)

Madrido „Atletico“ vairininko Diego Simeone itin vertinamam 26-erių saugui šis sezonas nebuvo pats geriausias, ir L. Enrique nusprendė pasiieškoti kitų žaidimo organizatorių.

Saulis Niguezas

Puolėjai

Zlatanas Ibrahimovičius (Švedija)

Gyva 39-erių legenda praėjusį pavasarį po penkerių metų pertraukos apsivilko rinktinės marškinėlius tam, kad galėtų sužaisti čempionate, bet nauja kelio trauma negailestingai sudaužė „Milan“ puolėjo svajonę.

Ansu Fati (Ispanija)

Bisau Gvinėjoje gimusi 18-metė „Barcelona“ sensacija nuo praėjusio lapkričio gydosi kelio traumą ir turėjo iškęsti jau tris operacijas.

Masonas Greenwoodas (Anglija)

Apie 19-mečio talento sprendimą iki galo išsigydyti traumą ir nerizikuoti žaidžiant čempionate pranešė „Manchester United“ klubas, tad galima įtarti, kieno žodis šioje situacijoje buvo lemiamas.

Masonas Greenwoodas

Atsarginiai žaidėjai

Vartininkas: Jasperas Cillessenas (Nyderlandai);

Gynėjai: Dayotas Upamecano (Prancūzija), Joe Gomezas (Anglija), Ferlandas Mendy (Prancūzija), Benjaminas Mendy (Prancūzija), Dani Carvajalis (Ispanija);

Saugai: Dominikas Szoboszlai (Vengrija), Stefano Sensi (Italija), Isco (Ispanija), Julianas Draxleris (Vokietija), Donny van de Beekas (Nyderlandai);

Puolėjai: Pedro Neto (Portugalija), Marco Asensio (Ispanija), Anthony Martialis (Prancūzija), Arkadiuszas Milikas (Lenkija).

Dominikas Szoboszlai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)